Balderse eindzeges op provinciaal kampioenschap Sporta-verbond

Onlangs werd in Schelle het provinciaal kampioenschap gespeeld in het Sporta-verbond. Kris Van Houdt en Robin Fitters verdedigden de Balderse clubkleuren en deden dat met succes, zo blijkt ook uit de video die we ontvingen. 

Kris (E0), ingeschreven in de E-reeks, had een prima dag en ging vlot door de poules. Hij won overtuigend alle wedstrijden in zijn groep. Drie keer winst met slechts twee verloren sets. Kris mocht meteen door naar de halve finale waarin hij de betere was van Pipoka-speler Hans Van Bael (E0). Kris won met 3-1.

In de andere halve finale stond ook een bekend Berlaars gezicht. Bart Peeters...die in Sporta wel uitkomt voor TTK Martinus. Uiteraard werd er toch door zijn Berlaarse ploegmakkers voor hem gesupporterd maar het mocht niet baten. Bart speelde een hele goeie match tegen de, misschien op voorhand, gedoodverfde favoriet maar moest eigenlijk pas in set 4 de meerdere erkennen in Jonathan Heirman (E0). Jonathan won met 3-1.

Net geen Berlaars getinte finale dus maar Kris kon wel revanche nemen voor Bart in de finale. En dat deed hij ook... en hoe! In een prachtige finale speelde beide mannen mooi tafeltennis en gaven elkaar geen duimbreed toe. Kris liet zien dat er in Berlaar ook een favoriet voor de eindwinst rondliep en pakte erg knap de zege met 3-1. 

Bekijk in onderstaande video enkele knappe punten van Kris en kijk zeker tot het laatst hoe onze filmploeg haar betere “wegduikkunsten” moesten tonen. Ach, tafeltennis is nu éénmaal emotie...

Vermits er bij de NG-reeks als de F-reeks maar drie inschrijvingen waren werd er door de organisatie besloten om beide reeksen samen te voegen.

Zo moesten NG-spelers Robin Fitters en Berlaars clubgezicht Danny Moons (spelend voor Lierse in Sporta) aantreden tegen F-spelers.

Robin was vanwege de zuiderse temperatuur in de sporthal (danku vloerverwarming) duizelig in z’n eerste drie wedstrijden. Toch liet hij geen steek vallen. Enkel in de eerste wedstrijd moest hij een 2-0 ophalen. Het werd toch nog 3-2.

Vermits er geen finale gespeeld werd beslisten de poules over eindwinst. Robin verloor geen enkele wedstrijd en kroonde zich tot eindwinnaar.

Danny Moons werd tweede beste NG speler.

Hebt u ook een vermeldenswaardig verhaal te vertellen over uw competitieploeg? Meld het dan zeker aan Bert en deel uw verhaal met de rest van de club. 

 

Forums: