Drie onvergetelijke jaren: Berlaar in Superdivisie!

Tijdens de seizoenen 2010-2011, 2011-2012 en 2013-2014 speelde Dylan Berlaar in Superdivisie, de hoogste reeks van het land. Hieronder blikken we terug op dit hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Het werden drie onvergetelijke jaren, waarin onze ploeg de grootste successen met de diepste dalen afwisselde. 

Berlaar bleek twee jaar lang als kleine dwerg met beperkte middelen toch een meerwaarde te betekenen in Superdivisie. Het entousiasme en de beleving op z'n Balders: daar kunnen veel andere gevestigde waarden een puntje aan zuigen. TTK Dylan Berlaar was twee jaar lang Super Balder!

In het eerste seizoen gaven velen onze ploeg weinig of geen kans. Berlaar probeerde het met voornamelijk eigen jeugd, maar zou die wel opgewassen zijn tegen de internationale kleppers van de tegenstand? Het begin was moeilijk. Maar uiteindelijk werd er gestunt met het onverhoopte behoud als kers op de taart. 

-> Lees alles opnieuw in ons overzicht van seizoen 1: 'Een seizoen tussen hoop en werkelijkheid'

In het tweede seizoen was de tegenstand nog sterker. Het leek bij voorbaat een hopeloze missie. Maar op voorhand al de handdoek in de ring gooien, stond niet in de woordenboek van onze jongens. Bij de start van de play-downs ging het op het nippertje jammerlijk mis. Het bleek de voorbode van een ongelijke strijd, met Berlaar als verliezer. 

-> Lees alles opnieuw in ons overzicht van seizoen 2: 'Van euforie naar de laatste plaats'

Na een jaartje in Eerste Nationale konden onze jongens weer in Superdivisie aantreden. In het derde seizoen konden ze echter nooit aanspraak maken op behoud. De tegenstand was sterker dan ooit, een laatste plaats in de play-downs en bijhorende degradatie was het resultaat.

-> Lees alles opnieuw in ons overzicht van seizoen 3: 'Gewogen en te licht bevonden'

Niemand kan na deze drie onvergetelijke seizoenen voorspellen of Dylan Berlaar nog ooit in Superdivisie zal kunnen aantreden. Eén ding is wel meteen zeker: Berlaar ambieert enkel Superdivisie als de ploegbasis uit eigen jeugd bestaat. En daar wordt achter de tafel elke dag opnieuw aan gewerkt. 

Spelers en bestuur willen alle leden en supporters danken die onvoorwaardelijk achter de ploeg gingen staan.