Margo Degraef is te gast bij Alex Agnew: "Ik zou er heel graag bij zijn op de Spelen in Tokio"

Belgisch Kampioene Margo Degraef (21) was te gast bij Welcome to the AA, de populaire podcast van Alex Agnew en Andries Beckers. Ze mocht er ruim anderhalf uur praten over haar carrière en haar sport. 

In de podcast komt de ene grote naam na de andere langs, genre Gert Verhulst, Erik Van Looy en Philippe Geubels. Nu werd Margo Degraef uitgenodigd. "Dit is één van de zottere dingen die ik tot nu toe heb mogen doen. Het was een ongelooflijke ervaring om met deze twee mannen te mogen praten over mijn sport", zegt Margo. 

Ze vertelde tijdens het interview onder andere hoe ze voor ze naar Berlaar kwam startte in Oosterzele. "Ik ben er via mama en papa ingerold. Ze hebben mekaar leren kennen via het tafeltennis. Zo ben ik er ingerold. Het stond vrij vast dat ik ooit zou beginnen tafeltennissen. Al hebben ze me nooit geforceerd."

Margo kreeg haar jeugdopleiding, voor ze naar de topsportschool trok, bij TTK Berlaar en speelde er jarenlang competitie. Daar komt ze in het interview ook even op terug. "De beste Belgische speelsters spelen allemaal in het buitenland. Tot twee jaar geleden speelde ik bij de heren in de tweede afdeling in België. Het niveau bij de heren was interessanter bij de dames en ik heb dat dan een tijdje gecombineerd met competitie in Frankrijk bij de dames. Ik speelde in een keitoffe ploeg met goeie vrienden en dat waren heel leuke avonden. Maar qua puur hogerop geraken moest ik naar het buitenland."

Ze vertelde dat ze 20 tot 25 uur per week traint, hoe ze de titel op het BK won en dat het mentale aspect volgens haar het grote verschil is tussen goede en héél goede spelers. Ze vertelde ook over haar ambities voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. "Ik zou er heel graag bij zijn. Als ik het niet haal, ga ik voor Parijs. Ik moet daar ooit geweest zijn."

Alex Agnew bleek onder de indruk. "Tafeltennis is bij ons voorlopig nog niet super populair, maar daar zouden charismatische dames zoals deze gaste wel eens verandering in kunnen brengen", zei hij. "Als je op de Spelen geraakt, zullen we hier heel hard voor jou supporteren."

Forums: