VTTL: "Hopen dat clubs begin juni open kunnen gaan"

Tafeltennis blijft tot nader order verboden in clubverband. De VTTL werkt samen met de VSF (Vlaamse sportfederatie) en Sport Vlaanderen om een voorstel op de agenda te plaatsen van de komende Nationale Veiligheidsraad. “We streven ernaar om onze clubs in een eerste fase, indien de mogelijkheid geboden wordt, begin juni onder strikte voorwaarden weer te openen”, zegt VTTL-voorzitter Jacques Denys op de website van de sportbond. 

Op de Nationale Veiligheidsraad van 24 april zijn enkele bijkomende versoepelingen betreffende sport meegedeeld. Vanaf 4 mei mag je in de buitenlucht sporten met twee personen die niet afkomstig zijn uit je gezin of onder hetzelfde dak wonen. De afstand van 1,5 meter dient wel bewaard te worden en er is geen toegang tot cafetaria, douches en kleedkamers. Tennis, golf, kajak, padel en andere buitensporten zijn dan dus mogelijk. Tafeltennis valt als zaalsport uit de boot. 

“Het is logisch dat de regering eerst de buitensporten weer heeft toegelaten”, verklaart Denys. “We hopen dat clubs - onder voorwaarden - begin juni open mogen gaan. Stapsgewijs moet er gestreefd worden naar een heropening. Geen enkele club zal voorrang krijgen, iedereen gelijk voor de wet. Tafeltennis is een sport waarbij fysiek contact minimaal voorkomt, dus dat vermijden is op zich niet moeilijk. De afstand tussen twee spelers is automatisch gegarandeerd en ook bij het gebruik van meerdere tafels in een zaal zijn er duidelijke richtlijnen. Mits een beetje gezond verstand kan hopelijk iedereen binnenkort terug in actie komen.”

Forums: