Sporta en provinciale reeksen zetten competitie ook tijdelijk stop

De competitie is stopgezet voor alle Berlaarse ploegen. Ook de Sporta-reeksen en de provinciale reeksen hebben alle matchen uitgesteld voor de komende weken. 

Het PC Antwerpen meldt dat er geen andere mogelijkheid was dan ook de competitie op provinciaal niveau stop te zetten. "Eerder was al beslist dat kleedkamers gesloten moeten blijven en carpooling, aangewezen als een van de grote besmettingshaarden, moet worden vermeden. Komt daarbij dat sommige clubs in scholen tijdelijk de toegang wordt ontzegd. Dat betekent dat er nog weinig keuze is, aangezien Antwerpen veruit de zwaarst getroffen Vlaamse provincie is, als we samen onze verantwoordelijkheid willen opnemen in de strijd tegen Covid 19 en we samen opnieuw de strijd tegen het virus willen aangaan. We moeten de provinciale interclub stopzetten vanaf maandag 19 oktober tot zeker zaterdag 14 november. Dat geldt zowel voor de interclub seniores als voor de jeugd."

 "Trainingen en dergelijke kunnen tot nader order verder worden georganiseerd, àls daarbij wordt rekening gehouden met de eerder uitgevaardigde richtlijnen en maatregelen, maar tornooien en criteriums in onze provincie worden eveneens geannuleerd. Ik dank iedereen verder voor het begrip, de ernst en de verantwoordelijkheidszin die afgelopen speelweek zijn opgebracht. In moeilijke omstandigheden, terwijl we aanvoelden dat het virus zeer nabij was gekomen, steeds vaker melding werd gemaakt van "positieve spelers" en spelers, ploegen en zelfs hele families een quarantaine werd opgelegd, is ongeveer de helft van de interclubmatchen uitgesteld. Het PC zal komende dinsdag al een eerste keer een stand van zaken opmaken, verder op de voet de situatie blijven volgen, iedereen op de hoogte blijven houden en, zodra dat enigszins mogelijk is, meedelen hoe de interclub kan en zal worden verdergezet."

Ook de competitie in Sporta is stopgezet. 

 

Forums: