Margo Degraef is actief op de Europese Kampioenschappen

Dinsdag zijn de Europese Kampioenschappen tafeltennis van start gegaan in het Poolse Warschau. Er zijn 7 Belgen aanwezig op dit tornooi, waaronder Margo Degraef. 

Margo Degraef speelt volgend seizoen in de herencompetitie in Eredivisie in Nederland bij Westra. Daarnaast speelt ze damescompetitie in eerste nationale bij het Franse Lille Metropole. Ze is ook administratief aangesloten bij TTK Berlaar, de club waar ze jarenlang als jeugdspeelster actief was.  

Kwalificatierondes enkel: 

Margo Degraef (ER 65) knalde Musajeva (ER 238) overtuigend weg met 11-7, 11-7 en 11-4. Daarna kwam de Kroatische Pavlovic (ER 117) aan de beurt. Margo won de eerste set gemakkelijk met 11-5, na enkele tactische aanpassingen gingen de volgende drie sets echter naar haar tegenstandster.  

Robin Devos ( ER 57, ook ex-speler van TTK Berlaar) won zijn eerste wedstrijd met duidelijke 3-0 cijfers tegen Krastev (ER 245). Hij ging op zijn elan verder en won met 3-1 tegen Zeljko (ER 132). 

Florent Lambiet (ER 51) verloor in zijn poule onverwacht de eerste wedstrijd in de belle tegen Ursu (ER 251). Hij zette daarna zijn misser recht door 3-0 te winnen tegen Kolodziejczyk (ER 139). 

Martin Allegro (ER 58) nam in de eerste match in zijn poule de maat van Andersen (ER 222) met 3-1. Hij won met dezelfde cijfers tegen Serdaroglu (ER 122) na een uiterst spannende wedstrijd. 

Nathalie Marchetti (ER 58) won in de belle met 11-4 tegen Papadimitriou (ER 215). De volgende tegenstandster lag haar beter, 3-0 tegen Mynarova (ER 136). 

Enkel de eerste in de poule ging rechtstreeks door naar de hoofdtabel. Marchetti en Allegro vervoegen Lung en Nuytinck op de hoofdtabel. Florent en Margo konden één keer zegevieren, maar verloren ook één wedstrijd. Voor hen is het afwachten wat er de laatste wedstrijd in hun poule zal gebeuren. Beiden zijn al minstens zeker van plaats 2, maar ook een eerste plaats behoort nog tot de mogelijkheden. De tweedes moeten nog wedstrijden afwerken tegen de andere tweedes om op de hoofdtabel terecht te komen. 

Cedric Nuytinck en Lisa Lung starten door hun ranking pas aan hun tornooi in de hoofdtabel.

Kwalificatierondes dubbeltornooi: 

Robin Devos en Lisa Lung wonnen hun openingswedstrijd in het dubbel gemengd in de belle tegen een Litouws duo. 

Robin Devos speelt met de Pool Badowski, die 3 jaar geleden nog tegen zijn broer Laurens Devos heeft gespeeld. Er werd in de belle gewonnen tegen het Litouwse duo Udra-Zeimys. 

Nathalie Marchetti treedt in het dubbel aan met gelegenheidspartner Tomanovska en wonnen 3-1 tegen een Hongaars-Servisch duo.  

Vanavond starten de hoofdtabellen van alle dubbelreeksen. De hoofdtabel van de enkelreeksen start morgen (24/06/2021). De finales zijn voorzien om 21u00 op vrijdag 25/06/2021. 

 

Op deze website kan je alle informatie i.v.m. uitslagen, speelschema, … terugvinden: https://www.ettu.org/en/events/ittf-european-individual-championships-/general-information/ 

Tafel 1, 2, 3 en 4 worden live gestreamd via: https://www.ettu.tv/en-int/page/ettu-european-championships?fbclid=IwAR3TsGshL9pZ5JCol1kjeB6sIqQb24NhMiTo_292uIWdPWJ14AcV99hxKXc 

 

door Diederik Peere