EK-dames gaan op hun elan verder tegen Kosovo

In hun tweedepoulewedstrijd kwamen Margo Degraef (ITTF-447), Lisa Lung (ITTF-239) en Eline Loyen (ITTF-360) tegen Kosovo in actie. Net zoals hun eerste wedstrijd verloren "onze" dames geen enkele set. Margo nam met 11-3, 11-9 en 11-3 de maat van Maloku Vlona (ITTF-687). Lung won simpel tegen Zeqiri (niet gerangschikt) en Loyen tegen Janjeva (ITTF-794).

Vanavond om 19u00 nemen ze het op tegen Israël. De ploeg van Israël won zijn eerste twee matchen ook met 3-0, het zal dus een gelijkopgaande wedstrijd worden. De dames zijn goed op weg om zicht bij de eerste twee teams in deze poule te scharen. Als dit lukt promoveren ze naar de tweede divisie.

De Belgische mannen namen het in hun tweede wedstrijd op tegen Servië. België trad aan met de sterkst mogelijke opstelling: Jean-Michel Saive (ITTF-136), Cédric Nuytinck (ITTF-173) en Robin Devos (ITTF-203).
Cédric won in de belle tegen de hoger gerangschikte Jevtovic (ITTF-137). Nadien verloor Robin tegen Karakasevic, nummer 121 van de wereld. Jean-Michel nam de maat van de hoger geranschikte Pete (ITTF-120). Cédric verloor hierna zijn eerste wedstrijd van dit WK tegen Karakasevic. In de wedstrijd voor de overwinning bleek Jevtovic nipt de betere van Robin te zijn.

Momenteel nemen de Belgische mannen het op tegen Estland. Deze moet gewonnen worden om voor promotie naar de eerste afdeling te spelen. Als ze deze wedstrijd verliezen spelen ze om de degradatie te vermijden.


door Diederik Peere