Belgische teams gaan verder op WK

Woensdag was het D-day voor de Belgische ploegen op het WK teams in Kuala Lumpur. Bij het ochtendgloren was er meteen prettig nieuws te melden: 3-1-overwinning voor de vrouwen tegen Canada. De mannen maakten het iets spannender, maar wisten de groepsfase na drie spannende belles succesvol af te sluiten tegen Nederland, 3-0.<--break->

Verrassend sterk staan de jeugdige Belgische meisjes te spelen in het Maleisische Kuala Lumpur. Na twee 3-0-zeges (Turkije en Nieuw-Zeeland) ging in de laatste poulematch ook Canada vlot voor de bijl. Eline Loyen en Lisa Lung haalden het telkens simpel met 3-0, enkel Margo Degraef verloor haar wedstrijd met 2-3 van Ivy Liao. In groep E van de tweede divisie eindigden de Belgen op de derde plaats - na Servië en Engeland - en die gaf nog recht op kwalificatie voor de 1/8ste finales, waar ze donderdag (9u30 Belgische tijd) topland Kroatië (WR 24) zullen ontmoeten. Vlaams kampioene Eline Loyen kijkt er alvast vol vertrouwen naar uit. “We zijn heel tevreden over onze resultaten in de poule. Nu is alles eigenlijk bonus en we proberen er het maximum uit te halen. Als we allemaal op ons beste niveau spelen zijn, er zeker mogelijkheden om nog goede resultaten te boeken.”

De Nederlandse spelers zijn pas terug te vinden in de top-400 van de wereldranglijst. Ranking zegt niet altijd alles, dat bleek ook vandaag. Ewoud Oostwouder maakte het Belgisch nummer één Cédric Nuytinck knap lastig in de openingswedstrijd. Lang ging het gelijk op, tot de Oost-Vlaming in de belle ruim afstand kon nemen. Robin Devos had het ook niet onder markt met Laurens Tromer. Opnieuw moest er een belle gespeeld worden, de uitkomst was wel weer positief: 11-8 voor Devos. Om Rajko Gommers, uitkomend voor Sokah Hoboken in clubverband, te bekampen koos de ploeg voor Belgisch kampioen Lauric Jean. De Waal maakte er eveneens een marathonwedstrijd van. In de belle werd de 3-0-zege veiliggesteld. Gejuich op de Belgische banken en Lauric uitte zijn blijdschap met een gek dansje. Met vier overwinningen (Canada, Thailand, Iran en Nederland) en slechts één nederlaag (Brazilië) kunnen de Belgen een mooi rapport voorleggen na de poulefase in tweede divisie. Morgen (12u30 Belgische tijd) is Slovakije de tegenstander in de 1/8ste finales. Een ploeg die de Belgen nog kennen van het afgelopen Europees kampioenschap. Toen werd er tegen Slovakije gestreden om de winst in de tweede divisie en de titel ging naar …. België! Moesten onze mannen de kwartfinale halen, dan wacht daarin weer Brazilië. 

Bron: www.vttl.be