A-ploeg wint met 9-7 na stuntzege van invaller Wim Van der Auwera

De A-ploeg van Dylan Berlaar in Eerste Nationale heeft zaterdag met 9-7 gewonnen tegen Minerois. Mét dank aan de invallers.

De tegenstanders boezemde in principe geen angst in, want Minerois heeft dit seizoen nog geen enkel punt gehaald. Maar Dylan Berlaar kon deze week uitzonderlijk maar aantreden met een halve reserveploeg. Enkel vaste krachten Lauren Enghien (B0) en Jules D’hollander (B0) konden spelen, de andere vaste basisspelers waren allemaal belet door examens. Dus moesten Annelies Peere (B6) en Wim Van der Auwera (C2) als invallers uit de B- en C-ploeg proberen om iets te rapen tegen B2, B4, B4 en B4.

Lauren en Jules kenden zoals verwacht weinig problemen met de tegenstanders en stoomden zonder al te veel omwegen beiden door naar een 4 op 4. Maar voor de winst was een negende winstmatch nodig. Daar zorgde Wim Van der Auwera voor door één van de B4’en kansloos met 3-0 weg te spelen met mooi aanvallend tafeltennis. De drie klassementen verschil bleken achteraf gezien dus geen al te groot obstakel. Verdiende, knappe winst en de 9-7 was binnen. Annelies Peere deed die knalprestatie bijna over, maar verloor tegen diezelfde B4 in de belle met 11-9.

Jules en Lauren zijn ook te zien in het filmpje van TableTennis Belgium TV. 

De B-ploeg in Landelijke had weinig last met Sint-Pauwels: het werd 13-3. Wim Evens pakte vier wedstrijden, Bert Provoost, Tom Faes en Joeri Huyskens wonnen er elk drie.

Forums: