Hoe deden onze dubbels het op het provinciaal kampioenschap? Goed!

Over de enkelkampioenschappen hebben we al uitgebreid verslag uitgebracht, nu belichten we ook even de provinciale resultaten in het dubbel. Dylan Berlaar kon ook daar heel wat eremetaal bemachtigen, waaronder goud. 

In de reeks D gemengd speelden twee Berlaarse koppels. Sylvie Ots (D2) samen met Stanny Britting (D2) en Jantine Geentjes (D0) met Kris Van Houdt (D4). Twee sterke teams dus. Er werd gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. Beide duo's wonnen makkelijk hun eerste ronde met klinkende 3-0 cijfers. Helaas voor Sylvie en Stanny werd de vijfsetter in hun volgende ronde in hun nadeel beslecht. De laatste set werd 11-8 voor het duo Ceusters-Jacobs (E0-D4). Jantine en Kris gingen wel door en stonden zo in de kwartfinale. Ze verloren nog wel hun eerste set tegen Van Deuren, Van Voorden (D6-D4) maar wonnen uiteindelijk de daaropvolgende drie sets. Toch was het knokken want de verschillen waren klein.

In de halve finale namen ze voor Sylvie en Stanny een sportieve revanche op het duo Ceusters-Jacobs en wonnen met 3-1. De finale tegen Rushil Kothari (D0) en Maithe Belmans (D0), op papier de sterkste inschrijving, bleek helaas ook in de realiteit te sterk voor Jantine en Kris. Na een 9-11 ,6-11 en 5-11 zat de finale erop maar was het eerste welverdiende dubbelzilver een feit. Proficiat Jantine en Kris!

In de dubbels gemengd B waren er slechts drie koppels ingeschreven maar troffen we wel drie Berlaarse gezichten aan. Annelies Peere (B2) speelde samen met Lauren Enghien (B0). Isabel Devos (B2) speelde met Veestraeten Jody (B6) van Merksplas. Annelies en Lauren wonnen uiteindelijk de poule waarin elk duo een match won en een verloor. Goud dus voor Annelies en Lauren!

In de dubbel Heren NG reeks speelde Daan en Jasper Hendrickx zeer sterk en werden uiteindelijk vierde. Dat er zelfs meer in zat bewezen de setstanden in hun halve finale tegen Van Gompel-Ghelali. Drie keer maar liefst werd het 9-11. Jammer maar knap gespeeld boys! 

Bij de dames D-reeks troffen we alweer een sterk Berlaars duo aan: Jantine en Sylvie. Ze wonnen hun eerste wedstrijd, die al meteen de kwartfinale was, relatief makkelijk met 3-1. In de halve finale werd het een pak lastiger. Onder toeziend oog van respectievelijke vriend en coaches Diederik en Lauren, gevolgd door het Berlaarse supporterslegioen van zowat elke aanwezige Berlaar-speler trokken ze de laatste set naar zich toe. 11-8 werd het in die laatste set. De twee dames bedankten hun supporters en stoomden door naar de finale tegen het sterke duo Belmans-Bellens, beide D0. Onze ladies vochten voor elk punt en kwam na verlies in set één daarna zelfs op een 2-1 voorsprong. Helaas verloren ze de daaropvolgende twee sets met 7-11 en 3-11. Alweer een knappe tweede plaats dus. Proficiat Jantine en Sylvie!

In de D-reeks bij de heren twee Berlaarse duo's: Benten Desormeaux (D2) en Svern Hendrickx (D6) en Stanny Britting (D0) en Kris Van Houdt (D4). Benten en Svern kwamen meteen uit tegen een sterk D0-D2 duo en verloren in drie sets. Kris en Stanny wonnen hun eerste match tegen Aerts (D4) - Wens (D6) uit Zoersel in een belle. Vermits ze gelijktijdig speelden als Sylvie en Jantine en de tafel naast hen, stond ook voor Kris en Stanny het Berlaars supporterslegioen paraat om hen naar de volgende ronde te loodsen. Helaas mocht het niet baten en verloren ze 8-11 in de laatste set van een belle. Laten we het houden op het feit dat de supporters het wat lieten afweten :). 

In de C-reeks schreven Diederik Peere(C0) en Ticho De Winter zich in. Ze verloren hun match met 3-1 van tevens ook een C0-C6 duo.

Verslag: Robin Fitters

Forums: