Onze jeugdtrainingen: ambitie en spelplezier

Voor jeugdspelers tot 16 jaar is er een breed gamma aan jeugdtrainingen. Onze club staat in heel Vlaanderen bekend voor haar uitstekende jeugdwerking, die al heel wat nationale toppers heeft voortgebracht. In onze club zijn zowel jongens als meisjes lid. Aansluiten kan het hele seizoen lang, maar bij voorkeur in september. Vooraleer je lidgeld betaalt, kan je gerust eerst komen proberen. 

De jeugdtraining voor beginners start elke woensdag om 13.30u. De eerste training van het nieuwe seizoen volgt op woensdag 6 september 2023 om 13.30u. Iedereen kan twee proeftrainingen vrij komen meespelen. Op voorhand inschrijven is niet nodig. 

Eens de spelers de technische basis onder de knie hebben, kunnen ze doorgroeien naar hogere trainingsgroepen, die de uren daarna gegeven worden. Gevorderde jeugdspelers kunnen ook meetrainen op vrijdagavond en later ook nog eens extra op dinsdagavond. In sommige gevallen worden jeugdspelers ook extra individueel begeleid, dit is een aanbod van de club voor de grootste talenten. 

Spelers mogen een kwalitatief paletje van de club gebruiken (aan te raden). Als ze blijven spelen, kopen de meeste jeugdspelers een eigen palet. Vraag zeker advies aan de jeugdtrainers (niet alle in de handel te verkrijgen paletjes zijn even geschikt). 

Onze club heeft verschillende jeugdploegen in competitie. Na gemiddeld één tot drie jaar kunnen de meeste jeugdleden naargelang hun niveau, leeftijd en trainingsvooruitgang in een competitieploeg ingepast worden met spelers van ongeveer hetzelfde niveau. Die wedstrijden worden op zaterdagvoormiddag betwist. 

Voor meer info:

Werner Van den Broeck voorzitter / competitieleider 0474/48.58.03