Berlaarse spelers schitteren weer op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen: 2 keer goud!

Luka Sarlet en Willem Van Hoey hebben zich tot Vlaams Kampioen gekroond in de jeugdreeksen. Ook de andere Berlaarse jeugdspelers hebben knappe dingen laten zien.

Afgelopen dinsdag, op 11 november 2014, vonden de Vlaamse Jeugdkampioenschappen plaats in Roeselare. Dit tornooi wordt per leeftijd gespeeld, alle vijf Vlaamse provincies worden vertegenwoordigd door hun beste twee geselecteerde jeugdspelers.  Sinds dit jaar speelt elke speler tegen elke andere speler, ook tegen de eigen provinciegenoot. Dit tornooi wordt dus beschouwd als het Vlaams Kampioenschap voor de leeftijdscategorieën!

Antwerpen werd vertegenwoordigd door 18 jeugdspelers, waarvan 7 van Dylan Berlaar. Bij de coaches werd Berlaar vertegenwoordigd door Werner van den Broeck, Tom Faes, Yordi Torfs, Diederik Peere en gelegenheidscoach Alex Sarlet.

Benjamin Jongens
Luka Sarlet domineerde deze reeks samen met Siebe De Winter! Bij de benjamin meisjes waren er maar drie deelnemers aanwezig, dus deze werden bij de benjamin jongens gezet. Dit zorgde er voor dat onze benjamins maar liefst tien wedstrijden moesten afwerken. Luka verloor op deze tien wedstrijden slechts één set, en dit tegen clubgenoot Siebe. Siebe verloor dus één wedstrijd en verloor in de resterende negen wedstrijden slechts twee sets. Luka en Siebe staken er duidelijk bovenuit, een dikke proficiat!

Preminiemen Jongens
Ook bij de preminiemen jongens werd de Antwerpse eer verdedigd door twee eigen jeugdspelers die allebei kans maakten op het podium. Bij Willem Van Hoey werd de lat hoog gelegd als hoogstgeklasseerde speler. Hij voldeed volledig aan de verwachtigen en won zijn zeven wedstrijden. Hij behield zijn concentratie in elke wedstrijd, want verloor maar één set op heel de dag.  Ticho De Winter begon aan zijn tornooi met een 3-0 nederlaag tegen Willem. Nadien won hij nog vier wedstrijden. In de beslissende wedstrijd voor het podium verloor Ticho in de belle tegen Felix Cuvelier en strandde zo op een zucht van het podium, maar eindigde wel op een mooie vierde plaats.

Preminiemen Meisjes
Alessa Lembregts deed wat ze moest doen in haar reeks en won tegen de drie lager geklasseerde speelsters. In twee ander wedstrijden, tegen twee D4'en, gaf ze jammer genoeg een voorsprong uit handen en verloor ze telkens in de belle. Zo eindigt Alessa op een vijfde plaats, mits wat meer geluk had hier ook een podium ingezeten.

Miniemen Jongens
Brent De Groof had al getoond dat hij gezonde podiumambities mocht hebben. De tegenstand was niet van de poes en Brent verloor een aantal matchen die hij voordien op het seizoen nog won tegen dezelfde spelers. Hij won als D6 van E0, E6, E6 en E0. Hij moest jammer genoeg nog vijf keer de duimen leggen en eindigt zo op een achtste plaats.

Miniemen Meisjes
Merel Gielis verdedigde samen met Emma Coesemans de Antwerpse eer. Merel begon ziek aan de dag en vocht voor wat ze waard was. Haar gehaalde niveau was genoeg om Emma aan de kant te schuiven met 3-1. Daarna liet ze nog flitsen zien, maar kon dit geen hele wedstrijd volhouden, na een aantal 1-3 verliezen eindigde ze op de negende plaats.

Junioren Meisjes
Livia Hoeben trad aan in een aan mekaar gewaagde reeks, enkel de twee A-speelsters en Angelique, de andere speelster van Antwerpen, bleken duidelijk te sterk te zijn. Livia won tegen Sara Van Bosstraeten en Sarah De Schepper. Daarnaast verloor ze nog twee keer met 3-1 tegen een B2 en C0 speelster. Dit zorgde voor een logische zesde plaats in de eindrangschikking.
Benjamin Jongens (foto):
Luka Sarlet (NG)           1e van de 11
Siebe De Winter (NG)   2e van de 11

Preminiemen Jongens:
Willem Van Hoey (E2)   1e van de 8
Ticho De Winter (E4)     4e van de 8

Preminiemen Meisjes:
Alessa Lembregts (D6)   5e van de 8

Miniemen Jongens:
Brent De Groof (D6)        8e van de 10

Miniemen Meisjes:
Merel Gielis (D6)            9e van de 10

Junioren Meisjes:
Livia Hoeben (B4)           6e van de 8

door Diederik Peere

Forums: