Eén gouden en drie zilveren medailles voor Dylan Berlaar

Op zondag 10 maart ging de derde editie van het Beertje Ping tornooi van de provincie Antwerpen door in sporthal "de Balsakker" in Lille. TTK Berlaar trad met tien jeugdspelers aan in dit tornooi. We behaalden met Isabel Devos één gouden medaille en drie zilveren medailles! 

Elke club neemt deel aan deze jeugdbeker door een selectie te maken van twee spelers per leeftijdsreeks. Deze spelen dan onderling tegen elkaar per leeftijdsreeks.  Elke speler moet aangesloten zijn als competitiespeler bij de VTTL. De eerste editie werd door TTK Berlaar gewonnen, de tweede editie door TTK Zoersel. De datum viel niet ideaal voor iedereen en daarom konden we niet voltallig in elke reeks inschrijven.

Isabel Devos trad als eerste reekshoofd aan en naar goede gewoonte kon ze het tornooi probleemloos winnen! De drie andere deelnemers bij de min 21 meisjes konden geen vuist maken tegen Isabel, ze verloor slechts één set en schreef voor de ontelbare keer een tornooi op haar naam. 

Laura Luyten, Senne De Neve en Jonas van Baekel stonden alle drie als tweede op het podium, weliswaar in verschillende leeftijdscategorieën. Senne speelde bij de benjamins zijn eerste tornooi in zijn prille tafeltenniscarrière en het was direct prijs met een tweede plaats. Senne won tegen alle drie ingeschreven benjamin meisjes zonder setverlies. Ook twee van de drie tegenstanders bij de benjamin jongens gingen voor de bijl. Enkel Dag Gevers van Gierle toonde zich de betere van Senne. Voor Senne een mooie beloning van zijn inzet op de trainingen!  

Laura trad nog wat ziekjes aan in de junioren reeks. Als D0 was ze tweede reekshoofd. Ze won tegen een D2 en een D0 en verloor ondanks enkele mooie rally's tegen B6 Fran Laenen. Een mooie tweede plaats voor Laura! 

De stunt van het tornooi was echter voor Jonas van Baekel (E0). In de poules won hij tegen tegen een E0, E4, E4 en NG. In de strijd voor de eerste plaats kwam hij uit tegen eerste reekshoofd Lander Moens, een C4! Na een mooie wedstrijd met enkele zotte punten, zoals we van Jonas gewend zijn, won hij oververdiend in de belle! Voor de eerste keer in zijn carrière wint hij een C-speler, niet slecht als E0! Jonas zijn statistieken in de belle tonen aan wat een vechtjas hij is: als hij start aan een belle, wint hij 70% van zijn wedstrijden, wat Lander aan de lijve kon ondervinden. In de finale kwam Jonas twee keer dicht bij setwinst tegen Per Gevers (speler van de topsportschool). Een onverhoopte tweede plaats voor Jonas!  

Net als Senne kwam Thibo Van Echelpoel voor de eerste keer in een officieel tornooi in actie. Thibo kon tegen een NG winnen, tegen de andere spelers kwam hij nog net te kort. Opmerkelijk is ook dat hij tegen Vitja Lutsenko mocht spelen, de huidige Belgische Kampioen bij de preminiemen. Thibo eindigde zo op een mooie tiende plaats.

Bij de meisjes preminiemen hadden we Themis Karsman die de kleuren van Berlaar verdedigde. Themis kon de laatste maand geen training meer bijwonen en kon dus zonder stress spelen. Ze won één wedstrijd en verkocht haar vel duur in de andere wedstrijden maar dit was niet voldoende voor nog meer winstmatchen. Themis sloot het tornooi op een vijfde plaats af.

Bij de miniemen jongens hadden we twee ijzers in het vuur met Mathias van Baekel (E6) en Jasper Hendrickx (NG).  Jasper bevestigde zijn goede seizoen met in zijn poule tegen vier andere NG's te winnen. Hij verloor twee E6'en met een nipte eindstand in de belle,  Jelle Campers (D4) was nog iets te hoog gegrepen. In de strijd voor de zevende plaats won hij zijn vijfde NG van de dag en sloot zo een mooie tornooidag af.

Mathias zijn seizoen is als E6 nog iets te wisselvallig, tegen hoger geklasseerden toont hij wat hij in zijn mars heeft, tegen de lager geklasseerden laat hij nog iets teveel een steekje vallen. Hij won twee wedstrijden en verloor er vijf waardoor hij op een tiende plaats eindigde.

Gijs Verschaeve en Tibo Abel verkochten hun vel duur bij de jongens junioren. Ze wisten dat het als E0 en E4 een moeilijke dag ging worden waarin er vooral veel bijgeleerd kon worden. Tegen de B6'en en de zeven C-spelers toonden ze mooie dingen en konden ze hier en daar een setje winnen. Gijs kwam met een belle tegen een C4 wel heel dicht bij een stunt. Hij sloot met twee winstmatchen het tornooi op een elfde plaats af. Tibo sloot na één winstmatch het tornooi op een logische dertiende plaats af.

De jeugdtrainers zagen dat alle spelers een goede mentaliteit toonden en waren tevreden van de ploegsfeer!

 

 

Forums: