Joske: nieuw bier van de maand

Bierliefhebbers kunnen hun hartje ophalen bij een nieuw bier van de maand: Joske! En er zijn nog meer nieuwigheden in het gamma van de bar. 

De voorbije maanden werd de Super Balder geschonken. Nu de editie 2018 volledig uitgeput is en we weer moeten wachten op een volgende gelegenheid om ons clubbier te brouwen, komt er weer een nieuw bier van de maand. Het eerste in de rij is het Joske. 

Het Joske is goudkleurige tripel gebrouwen met Pilsmout, Saazhop (één van de fijnste aromahopsoorten, afkomstig uit Tsjechië) en Cascade (een hopsoort die een citrus – pompelmoes aroma geeft). De gist is één van de beste soorten die een zachtfruitige en complexe kruidigheid geeft. Het bier is 8,5%. Aan jullie om de smaak te ontdekken. Dit bier wordt hergist in de fles en gebrouwen door in de Varenbroek Brouwerij te Reet naar een recept van Patrick Volders, de voormalige keldermeester van Brouwerij Maes. 

Ook het bier Hapkin is opgenomen in het gamma van de bar, net als de Maes 0,0%. Met dat laatste willen we inspelen op de vraag naar een alcoholvrij alternatief. De alcoholvrije Maes is de voorbije dagen al vlot verkocht in de club en is minder zoet dan de meeste alcoholvrije bieren op de markt. Zeker eens proberen! 

Forums: