Berlaarse toppers overwinnen De Muur

De familliefietstocht van onze club in de Vlaamse Ardennen was weer een geslaagde dag. Onze leden beklommen dit jaar onder andere De Muur van Geraadsbergen, waar het peloton van de Tour de France vandaag ook passeert. Wij zijn alleszins bovengeraakt. Lees hier het verslag. 

Op zaterdag 25 mei verzamelden 20 dappere leden van TTK Dylan Berlaar voor de familiefietstocht in de Vlaamse Ardennen die naar goede gewoonte door Veerle Dolfeyn en Jan Degraef wordt georganiseerd. Normaal gezien wordt deze fietstocht om de twee jaren georganiseerd. Gezien het grote succes en de vele vragen naar een jaarlijks evenement werd dit jaar een ander parcours vastgelegd van ongeveer 70 kilometer lang.

’s Morgens werd er verzameld aan het clublokaal om dan in gespreide slagorde naar de sporthal van Zwalm te vertrekken. Op weg naar Zwalm regende het oude wijven, ginder aangekomen klaarde de lucht stilaan op. Bij de start werd het een moeilijke kledingkeuze, zeker bij de deelnemers die voor de eerste keer meereden, waaronder de jongste deelnemer Ticho De Winter.

Normaal gezien werd er gestart met een lange opwarming langs het water. Dat was dit jaar niet waar, er passeerden verschillende bergjes zonder naam, wat voor een mooi geaccidenteerd parcours zorgde waar iedereen zijn energie in kwijt kon. Tijdens de hele dag waren er verschillende mechanische problemen, waaronder platte banden, remmen die vasthingen, platte batterijen van de elektrische fietsen. Deze werden in groep goed opgevangen met een speciale vermelding van Ronald en Wilfried die de groep uitstekend bedienden van drank, eten en reservefietsen in de bezemwagen.

In de voormiddag werden naast de officieuze bergjes de Kortendries, Berendries, Ten Bossestraat en De Muur van Geraardsbergen en Kapelmuur beklommen. Boven op de Kapelmuur werd er van het uitzicht genoten. In de taverne ’t Hemelrijck werd er genoten van de verdiende rust, van de maaltijd en de bijhorende drank.

De namiddag was niet van de poes met beklimmingen van de Valkenberg, Leberg, Arme Kleie en de Molenberg. Tussendoor werd er halte gehouden in ons ondertussen stamcafé.

De sportieve activiteit werd afgesloten met een welverdiende douche in de sporthal van Zwalm. De dag werd afgesloten met het bezoek aan de Poezenelle, het plaatselijke restaurant in Munkzwalm. Er werd genoten tot de laatste zonnestralen in de tuin met de aperitief. Nadien werd er a volonté gegeten van zelfgemaakte vol-au-vent en stoofvlees met frietjes.

Iedereen is veilig thuisgekomen rond 24u00, waarna er goed geslapen is bij iedereen. 

Bekijk het uitgebreide fotoalbum hier

Forums: