TOUCH: Onze vliegende supporter gaat mee op verplaatsing met de I-ploeg

Vanaf nu brengen we geregeld verslag uit van de resultaten van onze competitieploegen in onze nieuwe rubriek TOUCH! Onze vliegende supporter brengt verslag uit vanop de eerste rij. Om te starten: de I-ploeg, met deze week (vlnr.) Gunther, Dirk, Jan en Igor in de ploeg. 

Uw vliegende supporter van dienst ging voor deze eerste TOUCH mee met de mannen van vijfde provinciale C naar Wechelderzande voor hun uitmatch tegen hekkensluiter TTC Virtus. Onze ploeg bestond uit Jan Van Den Berge (E6), Dirk Lippens (NG), Igor Brandt (E4) en Gunther Karsman (E6). Al meteen kan ik twee nieuwe gezichten aankondigen. Ideaal om het eerste verslag van dit seizoen mee te starten.

Dirk Lippens speelt zijn eerste seizoen competitie en Jan Van Den Berge, al langer een gekend gezicht onder de E/D-reeks spelers in zowel VTTL als Sporta, speelt vanaf dit jaar voor onze club. In de voetbalwereld zouden ze deze twee heren toptransfers noemen. Kompany zou er blij mee zijn! Gunther Karsman speelt z'n eerste wedstrijd van het seizoen na een knieoperatie. Pijnvrij is hij echter nog niet en daarbovenop speelt hij ook nog met een inspuiting vanwege een schouderblessure. Igor Brandt lijkt op het eerste gezicht nog geen verhaal met zich mee te brengen voor deze eerste editie maar daar zou hij op het einde van de avond zelf verandering in brengen.WEDSTRIJDVERSLAG
De tegenstand bestond uit Joachim Verboven (E2), Daan Mesens (E6), Cato Materne (E6) en Lennert De Cleen (NG). Bij de thuisploeg speelt Lennert zijn eerste seizoen en daar hadden onze mannen dan ook weinig moeite mee. Ondanks enkele goeie balwisselingen moet Lennert nog wat wennen aan het competitiegegeven.

Bij de halftime-wissel stonden we 6-2 voor. Gunther vocht knap tegen Joachim en moest uiteindelijk nipt het onderspit delven in een spannende belle. Ook Dirk had een taaie klant aan Joachim en verloor 1-3. Dirk, die zichzelf een diesel noemt, geeft zelf toe in z'n eerste match altijd wat last te hebben van zenuwen. Dat bleek ook want de goed spelende Daan Mesens snoepte hem de eerste set af. Eenmaal Dirk verlost was van de eerste parels stresszweet kreeg hij z'n motor aan de praat en won de daaropvolgende drie sets alsnog vrij makkelijk.

Na de pauze raasde de Berlaarse trein gewoon verder richting de overwinning. Enkel de match tussen Jan en Joachim bleek nog een halte te worden. Ook nu werd het een spannende thriller waarin Joachim net aan het langste eind trok. De belle eindigde met het kleinste verschil, 11-9. Een match die, net zoals bij Gunther, evengoed de andere kant op kon gaan.

De sterke Cato leek ook nog even een struikelblok voor Gunther te kunnen worden. Gunther won nochtans zijn eerste twee sets, weliswaar felbevochten met 11-9. Na het verlies van de derde set slopen er zichtbare zenuwen door Gunther z'n hoofd. Zeker toen hij in set vier al meteen onder druk gezet werd met een achterstand van 1-5. Bij 4-7 vocht Gunther echter geweldig terug en maakte de daaropvolgende zeven punten. Sterk staaltje focus!

Maar ik had jullie nog een cliffhanger beloofd. Die zou komen van de hand van Igor. Hij wist de moeilijke match tegen Joachim in een vijfsetter te winnen. Waar Igor in zijn eerste 2 winnende sets nog genoegen moest nemen met het kleinste verschil (11-9, 13-11) nam hij in de laatste en beslissende set overtuigend de maat van Joachim door met 11-5 te winnen. Een knappe prestatie! Zeker omdat Joachim vaak meespeelt in een reeks hoger.

De I-ploeg komt zo samen met Gierle K en Antonius D op een gedeelde eerste plek in het klassement na drie speeldagen. Keep up the good work team!

ALLE UITSLAGEN SPEELDAG 3

HEREN

Dylan Berlaar A - Donald A: 11-5
Dylan Berlaar B - Lipalet A: 9-7
Dylan Berlaar C - Rupel B: 12-4
Dylan Berlaar D - Geelse D: 10-6
Dylan Berlaar E - Zoersel C: 12-4
Dylan Berlaar F - Merksplas E: 8-8
Dylan Berlaar G - Turnhout F: 5-11
Dylan Berlaar H - Bart Merksem A: 3-13
Dylan Berlaar I - Virtus D: 13-3

DAMES
Dylan Berlaar A - Neufvilles Senne B: 3-7

JEUGD
Dylan Berlaar A - Nodo: 0-10
Dylan Berlaar B - Merksplas C: 7-3
Dylan Berlaar C: Vrij
Dylan Berlaar D - Merksplas D: 2-8
Dylan Berlaar E - Gierle F: 5-5

SPORTA
Tecemo A - Balder A: 4-6
Tecemo C - Balder B: 1-9
Balder C - Orka D: 5-5
Sint-Lenaarts A - Balder D: 7-3
Balder E - Orka H: 8-2
ROJM B - Balder F: 6-4

door Robin Fitters

 

Forums: