Boeiende lezing: Pieter Boussemaere over klimaatacties die werken

Graag nodigen we iedereen uit in het clublokaal van TTK Dylan Berlaar (Alpenroosstraat 26) op woensdag 30 oktober om 19u30 voor een boeiende thema-avond met de titel ’10 klimaatacties die werken', gebracht door klimaatexpert Pieter Boussemaere. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek geeft hij tien persoonlijke acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wat helpt écht en wat is eerder zinloos? Interessant voor al wie wil bijleren over dit actuele thema. Deze thema-avond wordt georganiseerd na een suggestie van onze hoofdsponsor Dylan. Lees meer

Pieter Boussemaere is docent geschiedenis en klimaat aan de Vives Hogeschool in Brugge en een expert in klimaatverandering en wetenschapscommunicatie.  'Tien klimaatacties die werken' vertrekt van de naakte feiten. Lijkt de klimaatverandering een ver-van-je-bed show, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt? 

Want over klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op het minder verbruiken. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veel gestelde vragen als: is elektrisch rijden, kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat? En hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder meteen weggezet te worden als ‘groene’? 

Enkele maanden geleden stelde onze hoofdsponsor Dylan deze interessante lezing voor aan enkele bestuursleden. Deze waren na afloop zeer enthousiast en zo groeide de idee om ook vanuit de club zo’n avond te organiseren over dit actuele thema. Het bestuur hoopt dan ook dat jullie er bij kunnen zijn en geboeid worden door het verhaal dat Pieter Boussemaere brengt. Verwacht geen 'saaie' lezing, maar een boeiend verhaal vol concrete tips. 

De inkom is gratis, inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom. 

Hier alvast een video met Pieter Boussemaere, gemaakt door de VRT, als 'opwarming'.

Forums: