Berlaarse kleuren blinken mooi op provinciaal kampioenschap: 5 van de 5 op het podium

Zaterdag stonden de provinciale kampioenschappen jeugd op het programma. De kleuren van TTK Dylan Berlaar werden vertegenwoordigd door 5 jeugdspelers.  En ze deden het voortreffelijk: ieder van hen wist met één of meerdere medailles huiswaarts te keren.  

In de reeks dubbel jongens miniemen traden het duo Daan (E6) & Jasper Hendrickx (E4) aan. Dankzij hun overwinning in de eerste ronde wisten ze uiteindelijk een bronzen medaille in de wacht te slepen. In dezelfde reeks speelde Siebe De Winter (C6) met Jelle Campers (D0) van Merksplas. Zij wisten zich tot in de finale te knokken maar moesten daar hun meerdere erkennen. Siebe heeft in de individuele reeksen ook een knap tornooi gespeeld. Hij wist tegen de verwachtingen in Vitja Lutsenko (C4) uit te schakelen waardoor hij verrassend in de finale stond tegenover Per Gevers (C2). Deze maakte zijn favorietenrol waar maar Siebe kon dus wel 2 zilveren medailles mee naar huis nemen.

In de reeks dubbel gemend junioren hebben Felien Van Vlasselaer (D6) en Ticho De Winter(C4) hun kans gewaagd. Felien speelt nog niet lang bij TTK Dylan Berlaar en speelde een reeks hoger mee met Ticho. Zij wisten na een spannende 5-setter een plaatsje te bemachtigen in de finale tegen het duo Jordi Moens (B4) - Awa Sow (B0). Deze topspelers hebben ze nog een setje afgesnoept maar uiteindelijk moesten ze de duimen leggen en konden ze ook allebei een welverdiende zilveren medaille meenemen.

Felien waagde eveneens haar kans bij de individuele reeks cadetten meisjes. Ze liet zien dat ze nog heel wat in haar mars heeft door finaliste Lauren Boogers (C6) te verslaan in de belle. Haar dubbelpartner Ticho trad eveneens aan in de individuele reeks bij de junioren. Ticho speelde een heel sterk tornooi. Hij werd verrassend eerste in zijn poule en verloor geen enkele set waardoor hij in de kwartfinale een iets makkelijkere tegenstander had (D2), die hij eveneens met 3-0 uit kon schakelen. In de halve finale kon Ticho zelfs overtuigend winnen tegen Jochem Lembrechts (C0) waardoor ook hij tegen alle verwachtingen in een plaatsje in de finale wist te bemachtigen. Robbe Janssen bleek echter te sterk voor Ticho maar ook hij kan tevreden terugkijken op dit tornooi met een zilveren  medaille. 

De spelers die een podiumplaats bemachtigen zijn vanuit de provincie Antwerpen bovendien geselecteerd voor de Belgische kampioenschappen die op 8 en 9 februari in Louvain-La-Neuve plaatsvinden. Daar zullen ze onze clubkleuren verdedigen en zich meten met de beste spelers vanuit elke provincie.

Forums: