Update: CST? Mondmasker? Alles nog eens op een rijtje

De coronamaatregelen zullen ook de komende maanden nog een invloed hebben op ons clubleven. Alvast bedankt aan iedereen om daar nauwgezet mee om te gaan. We zetten nog even de huidige maatregelen op een rijtje

Zoals jullie wel weten zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt. We zetten nog eens op een rijtje wat dat inhoudt, vertaald naar onze club. Daarvoor volgen we uiteraard altijd de wettelijk vastgelegde bepalingen, om boetes te vermijden en de gezondheid van onze leden te waarborgen. 

 

NIEUW In onze bar geldt nu ook het sluitingsuur van 23u. Dat wil zeggen dat er tot 22.30u besteld kan worden en dat de barman tegen 23u alle flesjes en glazen opruimt en afrekent. Daarna is het niet de bedoeling dat er nog iemand achter de toog komt. De cafetaria kan daarna enkel nog door de spelers gebruikt worden als wachtruimte. Een flesje drank in de sportzak is uiteraard geen probleem (onze club verkoopt zoals bekend ook grote flessen water tegen een voordelig tarief, ook Aquarius is met draaistop). Wel voor 22.30u bestellen aub. Op niet-competitieavonden wordt de club gesloten om 23u.

NIEUW Het aantal mensen is beperkt tot maximaal zes per tafel.

NIEUW Na de match kan er eventueel nog gedoucht worden. Wettelijk zijn we zonder CO2-meter verplicht om een douchebeurt te beperken tot 15 minuten. Daarom wordt dat nu zo aangeduid op de deur van de douche.

NIEUW Er zijn geen supporters meer toegelaten in de speelzaal (enkel 2 begeleiders van minderjarigen). Supporters kunnen wel in de bar plaatsnemen als horecaklant, tot 23u.

 

Ook de andere regels rond het Covid Safe Ticket (in horeca wettelijk verplicht vanaf 16 jaar) blijven uiteraard gelden: 

- Het CST is verplicht in de cafetaria.

- Geen CST betekent GEEN toegang tot de cafetaria - de mogelijke boetes voor die persoon en ook voor de club kunnen zeer hoog oplopen.

- De cafetaria kan als doorgang worden gebruikt door personen zonder CST richting de speelzaal, douches of toiletten.

 

Om dit te kunnen controleren vragen we het volgende: 

- Toon aub je CST spontaan aan de barman als je binnenkomt, zo maak je zijn taak licht en dat zal hij/zij zeker appreciëren.

- App CovidScan downloaden voor de ploegkapiteins: ploegkapiteins controleren de ploegmaats en de tegenstanders.

- App CovidScan downloaden voor de barmannen: barmannen controleren de andere aanwezigen.

- Tijdens de vrije trainingsuren is diegene die de sleutel heeft verantwoordelijk voor de scanning.

  

De andere coronatips blijven uiteraard gelden: 

- Net zoals in alle horecagelegenheden is het ook bij ons weer verplicht om het mondmasker te dragen, behalve wanneer je neerzit. Deze regel geldt vanaf 6 jaar. De barman moet het masker vanzelfsprekend ook altijd dragen. 

-Ontsmet geregeld je handen.

-Verlucht steeds het lokaal door het raam op kip te zetten en eventueel nog meer te ventileren via ramen en deuren indien nodig (de CO2-meettoestellen in bar en speelzaal zijn daarbij een leidraad).

-Ga verstandig om met handen schudden en dergelijke.

-Voel je je ziek? Blijf dan zeker thuis! 

-Sporten is gezond, dus geniet vooral ook van tafeltennis@ttkberlaar!

 

 

Forums: