Onze jeugd heeft het TOP gedaan: geniet even mee

Onze jeugdploegen hebben het in de heenronde heel goed gedaan en dat eigenlijk is nog zwak uitgedrukt. We laten u even meegenieten van hun prachtige prestaties. 

Met 78 jeugdleden heeft TTK Dylan Berlaar momenteel de grootste jeugdwerking van de provincie Antwerpen, toch wel iets om fier op te zijn. Daarmee zetten we onze lange traditie verder, waarbij altijd sterk ingezet wordt op een kwalitatieve jeugdwerking, zowel in de breedte als in de diepte.

Onze jeugdbegeleiding leidde in het verleden al tot talloze provinciale, Vlaamse en Belgische titels. In de afgelopen heenronde, die werd gespeeld van september tot en met december 2021, vond er weer een unicum plaats. Van de vijf ingeschreven ploegen bij de plus-twaalfreeksen speelden er maar liefst vier kampioen. We laten u even meegenieten van de knappe resultaten. 

Een dikke pluim voor de inzet van spelers en trainers, en of jullie nu kampioen speelden of niet, jullie hebben het TOP gedaan! 

Berlaar A tweede afdeling A:

10 wedstrijden gespeeld en allemaal gewonnen. De tweede in de stand is op maar liefst 12 punten achterstand geëindigd. Er werden 74 individuele wedstrijden gewonnen en maar 26 verloren.

Daan, Lars, Lukas en Jasper speelden al jaren jeugdcompetitie. Alessa begon terug na een lange pauze door het beoefenen van andere hobby’s.  Lars eindigde individueel per percentage op een tweede plaats, Daan op een derde plaats. Per overwinning eindigde Daan op een tweede plaats en Lars op een vierde plaats. Door blessure en quarantaines speelden Lukas en Jasper iets minder, maar dit werd goed opgevangen door de andere ploegmaten. Een mooie collectieve prestatie!

Berlaar B tweede afdeling B:

8 wedstrijden gespeeld en slechts 1 wedstrijd verloren. De tweede in de stand is op maar liefst 14 punten achterstand geëindigd.  Er werden 59 individuele wedstrijden gewonnen en maar 21 verloren. Berlaar A en Berlaar twee speelden allebei in tweede afdeling, door hun titel spelen ze in de terugronde in dezelfde reeks.

Alexander, Seppe, Wannes en Rune vormden een hecht team.
Individueel per percentage eindigden ze allemaal in de top 10: Alexander eerste, Seppe tweede, Wannes zesde en Rune tiende. Per overwinning eindigde Seppe als primus en Alexander als tweede.  Alexander, Wannes en Seppe konden ook winnen tegen de enigste E2 in deze reeks. De vele trainingsuren lonen!

Berlaar C derde afdeling A:

8 wedstrijden gespeeld en geen enkele verloren. De tweede in de stand is op maar liefst 20 punten achterstand geëindigd.  Er werden 66 individuele wedstrijden gewonnen en maar 14 verloren. De statistieken per set zijn nog indrukwekkender: 211 gewonnen sets en maar 63 gingen er verloren.

Rube, Maité, Myrthe en Lien laten op training al maanden zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn en samen dezelfde vooruitgang maken. Dit wordt ook zichtbaar in de individuele overwinningen.
Dit vertaalt zich ook in de top tien per percentage in deze reeks. Rube eindigde op de eerste plaats, Myrthe op de tweede, Lien op de derde en Maité op de zesde plaats. Per overwinning eindigde Rube tweede, Maité vierde, Myrthe vijfde en Lien zesde in de individuele stand. Lien, Myrthe en Ruben konden van de individuele kampioen winnen, Maité verloor er net in de belle tegen.

Hopelijk is de blessure van Warre in de terugronde onder controle zodat hij ook zijn terugkeer kan maken.

Berlaar D derde afdeling B:

10 wedstrijden gespeeld, acht gewonnen en twee verloren. Zo speelden ze kampioen met zeven punten voor op de tweede in de stand. Er werd tegen Retie en Geelse op verplaatsing met 7-3 verloren, maar maakten dit thuis meer dan goed. In de terugronde zal Berlaar C en Berlaar D dus ook in dezelfde reeks aantreden.

Tim, Nand, Quinten en Yoran komen samen veel naar de training en vormen een hechte groep.
Per percentage eindigde Tim als derde, Nand en Quinten gedeeld achtste en Yoran er net achter als tiende. Per overwinning eindigde Tim als zevende, Nand en Quinten gedeeld tiende en Yoran er net achter als twaalfde. Zo zie je maar dat je door een homogene teamprestatie ook kampioen kan spelen!

Berlaar E vierde afdeling B:

Berlaar E bestaat uit spelers die voor de eerste keer jeugdcompetitie spelen. Dit zijn zowel +12 als -12 spelers die graag veel wedstrijden spelen en er dus voor kiezen om in de +12 competitie aan te treden. Deze ploeg eindigde op een vierde plaats met 51 punten. Er werden 4 wedstrijden gewonnen, vier verloren en twee gelijk gespeeld. Er werden 51 individuele wedstrijden gewonnen en 49 verloren. Het kan niet beter in evenwicht zijn!

Ilyas, Tijs, Tristan en Maurice waren zeer zenuwachtig omdat ze niet wisten wat ze konden verwachten. In de heenronde wonnen ze maar één wedstrijd. In de terugronde wonnen ze maar liefst drie keer. Enkel Gierle en Geelse bleken een maatje te groot. Poppel was in de heenronde nog een maatje te groot met 4-6, in de terugronde werd er met maar liefst 8-2 gewonnen.

Per percentage eindigde Ilyas vijfde, Tijs zevende en Tristan als dertiende.
Per overwinning eindigde Ilyas ook als vijfde, Tijs ook als zevende, Maurice zestiende en Tristan als zeventiende.

Daarnaast hadden we twee ploegen actief in de -12 competitie. Dit is een speciale reeks voor alle jeugdspelers jonger dan twaalf jaar, hier worden ook minder wedstrijden afgewerkt.

Berlaar A en B -12:

Berlaar A eindigde op een gedeelde twee plaats. Ze konden vier wedstrijden winnen.
Berlaar B eindigde op een gedeelde zesde plaats. Ze konden één wedstrijd winnend afsluiten.

 

Door dit speciale concept valt er moeilijk een individuele stand op te maken. Opvallend is dat elke speler minstens één keer wist te winnen. Maurice VT heeft hier één keer ingevallen zonder iets te winnen, maar die maakte het in de +12 competitie dan weer goed. Janne, Stan, Milan, Stan, Vic en Maurice amuseerden zich rot en speelden daarnaast ook al tornooien mee.

Forums: