De Zomerbeker is terug vanaf 20 juni

Onze club zal na twee jaren coronapauze in 2022 opnieuw een Zomerbeker organiseren die toegankelijk is voor spelers van TTK Berlaar en andere clubs. Lees meer

De formule blijft dezelfde: iedere maandagavond wordt er een tornooi met voorgift gespeeld. De speeldagen lopen van maandag 20/06 tot maandag 22/08 2022. De wedstrijden starten om 20u. Let op: we vragen met aandrang om ten laatste aanwezig en ingeschreven te zijn om 19.45u.  

De deelname blijft gratis en is voor alle klassementen toegankelijk. Om deze succesformule te kunnen blijven verderzetten, zijn eigen dranken tijdens de Zomerbeker niet toegelaten. 

Tot binnenkort! 

 

Ter info het volledige reglement: 

1. De Zomerbeker is een voorgifttornooi dat plaatsvindt elke maandag vanaf 20 juni tot en met 22 augustus, de laatste maandag voor Pingpongkermis. Het staat open voor spe(e)l(st)ers van TTK Berlaar, alsook voor alle spe(e)l(st)ers van andere clubs of verbonden.

2. Alle spe(e)l(st)ers dienen ten laatste aanwezig te zijn om 19:45u, want er wordt stipt om 20:00u begonnen. Uitzonderlijk kan iemand later, dit is uiterlijk 20:30u, aan zijn wedstrijden beginnen, op voorwaarde dat hij/zij zich telefonisch (03/422.51.52) heeft aangemeld.

3. Er kunnen, om praktische redenen (“slechts” 8 tafels), maximaal 48 spe(e)l(st)ers deelnemen. Op tijd zijn en zichzelf bij het binnen komen inschrijven op de deelnemerslijst is dus de boodschap.

4. De voorgift die gehanteerd wordt is volgens de voorgifttabel van den “Belgische”. Deze tabel staat onder meer in het VTTL jaarboekje van de provincie Antwerpen. Er wordt gespeeld met de nieuwe klassementen. Voor wie in meerdere verbonden speelt, telt het klassement van den “Belgische”. Voor wie enkel in een ander verbond speelt, telt zijn/haar klassement van dat verbond. Aangezien F niet bestaat in den “Belgische”, wordt iemand met een F-klassement voor de zomerbeker beschouwd als NG. Voor de Dames geldt hun klassement bij de Heren.

5. Het aantal punten dat er door de winnaar verdiend kan worden is zoveel als er deelnemers zijn. De tweede krijgt 1 punt minder, de derde 2 punten minder, enz. De laatste heeft dus 1 punt. Voor de eindrangschikking wordt enkel rekening gehouden met de 8 beste resultaten (Best of 8). Hierdoor worden enerzijds spe(e)l(st)ers die op reis gaan in de vakantie niet benadeeld en kunnen anderzijds spe(e)l(st)ers die (bijna) altijd meespelen zich al eens een slechte dag permitteren.

6. In de eerste ronde wordt er in poules gespeeld. De samenstelling van de poules gebeurt door trekking (computer). In de poules wordt er naar 2 gewonnen sets gespeeld. Na afloop van elke match vult de winnaar het resultaat in in de Excel op de laptop in de cafetaria.

7. Als de eerste ronde is afgewerkt, worden er nieuwe poules samengesteld. Alle winnaars van hun poule in de eerste ronde komen in poule 1 en strijden voor de overwinning. Alle tweedes komen in een tweede poule, alle derdes in een derde, enz. Er wordt eveneens naar 2 winnende sets gespeeld.

8. Spe(e)l(st)ers die na de eerste ronde forfait geven zijn automatisch laatste in hun poule. Alle spe(e)l(st)ers die forfait geven na de eerste ronde krijgen hetzelfde aantal punten, dat een gemiddelde is van het aantal nog te verdelen punten gedeeld door het aantal forfait gevende spe(e)l(st)ers. Bijvoorbeeld: er geven 5 spe(e)l(st)ers forfait, dan zijn er nog 15 punten (5+4+3+2+1=15) te verdelen over 5 spe(e)l(st)ers of een gemiddelde van 3. Als het resultaat een cijfer na de komma is, wordt er naar beneden afgerond.

9. De winnaar van de Zomerbeker is hij/zij die na alle speelweken in de eindrangschikking het meeste punten heeft verzameld volgens de Best of 8 regel. Hij/zij ontvangt de wisselbeker tijdens het teerfeest van het jaar nadien en mag die wisselbeker een jaar op zijn/haar schouw zetten.

10. De tussenstand zal regelmatig op de website meegedeeld worden.

 

Forums: