Clublid Dirk Abel levert straffe prestatie tijdens Dodentocht

Clublid Dirk Abel heeft een wel heel erg straffe prestatie geleverd tijdens de Dodentocht in Bornem. Hij geeft hier een woordje uitleg. 

Dirk zal volgend jaar onze clubkleuren verdedigen in derde provinciale in de E-ploeg. Maar deze oerdegelijke pingponger heeft ook nog andere sportieve exploten in zijn mars. Dat bewees hij tijdens de Dodentocht. "Ik heb woensdagavond beslist om de Dodentocht mee te lopen en dus niet te wandelen omdat hij door de warmte maar 65 kilometer ver was dit jaar. Na wat zoeken heb ik donderdag toch nog een kaart op de kop kunnen tikken waardoor ik onder een andere naam heb kunnen starten", zegt Dirk.  

"Het was voor mij de eerste keer dat ik verder ging lopen dan de marathon. Wonder boven wonder ben ik erin geslaagd om bij de eersten aan te komen, het poortje van de aankomst was nog dicht", zegt hij. 

"Als 50-jarige ben ik hier uiteraard superfier op. Hoe ik zo verzot ben geraakt op lopen? Drie jaar geleden, bij het begin van de coronacrisis en de lockdown, is lopen voor mij meer dan een hobby geworden. Tijdens de coronacrisis heb ik tot drie keer toe een marathon gelopen op mijn eentje. Sedertdien was het mijn plan om wanneer het terug mogelijk was mee te doen met een officiële marathon. Dit heb ik kunnen doen in maart op de Great Breweries Marathon in Puurs. Maar de Dodentocht was dus nog een heel stuk verder", lacht Dirk. 

Alvast een dikke proficiat! 

 

Forums: