A-ploeg start met perfecte zegereeks van vijf op vijf

De A-ploeg van Dylan Berlaar heeft de eerste vijf wedstrijden van het seizoen in Tweede Nationale gewonnen. Daarmee staan onze toppers aan de leiding van het klassement. 

In speelweek 5 kwam Royal Alpa Schaerbeek Woluwe op bezoek in de Chalet Karel Sappenberghs. De tegenstander was niet te onderschatten, met kopmannen als Boris Dargent en Valentin Laroche (beiden B0). Maar onze A-ploeg toonde zich de betere door een solide teamprestatie. 

Eerst ging het nog gelijk op tot 3-3, maar daarna werd vlot afstand genomen met een 11-5 eindstand als eindscore. Jules D'hollander en Lauren Enghien wonnen er elk vier, Simon Ebode won er drie. Philippe Mans zag een aantal nipte verlieswedstrijden in zijn nadeel kantelen en bleef deze week zegeloos. 

Eerder gingen ook al Cajmir, Merksplas, Logis en Basecles voor de bijl. Jules D'Hollander laat voorlopig de strafste persoonlijke cijfers noteren met een 19 op 20. 

Na de vijf op vijf staat Dylan Berlaar A op de eerste plaats. De koppositie moet gedeeld worden met Rooigem Gent. Op zaterdag 12 november komen de Gentenaars op bezoek in Berlaar voor een topwedstrijd. 

De B-ploeg staat in Derde Nationale knap op de zesde plaats na één winstmatch en twee gelijke spelen. De Berlaarse damesploeg in Tweede Nationale staat achtste na één winstmatch. 

Forums: