De Ronde van Vlaanderen (en Dé Muur) werd weer bedwongen door onze leden

De Ronde van TTK Buhlmann Berlaar is ondertussen een klassieker geworden. Op zaterdag 27 mei 2023 was het weer zo ver, met een parcours dat dit jaar ook De Muur van Geeraardsbergen aandeed. Deelnemer en 'senior member' Wilfried Geens was er ook bij en blikt voor onze website terug op deze mooie dag. "Subliem om mee te maken", zijn zijn woorden.

Gewoon fantastisch! Voor de derde maal nam ik deel aan “De Ronde van TTK Buhlmann Berlaar”. Een eerste maal in de volgwagen, een tweede maal reed ik een vereenvoudigd parcours samen met hen die deze activiteit voorzichtig wilden toetsen aan hun sportieve mogelijkheden of lichamelijke grenzen. Dit jaar nam ik als “Senior Member” van TTK Buhlmann Berlaar het besluit om voor de volledige rit te gaan. En eerlijk gezegd, dat viel best mee, dankzij de ondersteuning van mijn elektrische superfiets natuurlijk. Steile klimsessies en lange afdalingen over een parcours van ongeveer 70 km, gewoon subliem om het mee te maken.

Buiten het even afstappen in de helft van de Muur van Geeraardsbergen, met de tong op de grond, kwam ik er probleemloos door. Tijdens die korte recuperatiestop zag ik de moedigen “zonder ellentriek”  dé Muur  oprijden, met de tanden bloot maar met een grijns van voldoening op het gelaat omdat ze hun inspanningen weer met succes bekroond zagen. Chapeau voor deze heren die hiermee aantoonden dat niet alleen in tafeltennis te vroeg opgeven niet aan de orde is.

Gelukkig zaten de weersomstandigheden geweldig mee, en ondanks de onverwachte en vervelende omleidingen zorgden Petra en Joël mits een paar just-in-time-momenten weer voor de nodige bezembegeleiding, waarvoor een gemeend dankjewel !

Zeker ook dank aan Veerle en Jan die voor deze editie zelfs met het wegvallen van “gevestigde eet- en drankgelegenheden” voor een perfecte organisatie zorgden. De twijfel om “De Ronde” jaarlijks in plaats van tweejaarlijks te organiseren is naar het opgevangen oordeel van de deelnemers bij deze zeker in de kiem gesmoord. Uiteraard jaarlijks, wanneer onze organisatoren daartoe bereid zijn wel te verstaan !

Het was ook een leuke ervaring om onze Buhlmann-hoofdsponsor Wim en echtgenote Carol in ons fietsgezelschap te hebben, heel waarschijnlijk wordt dit niet hun laatste deelname. 

Ik ga ervan uit dat mijn beoordeling van deze “Ronde van TTK Berlaar” strookt met die van alle deelnemers. We waren onderweg met een ploeg dames en heren, sportievelingen, met of zonder elektrische fietsondersteuning, die niet alleen genoten van het sportieve luik, maar ook van de sfeer tijdens de succesvol uitgekozen stops en het gezellig gastronomisch samenzijn achteraf.  Meer moet dat niet zijn, ik kijk al uit naar de volgende editie,bij leven en welzijn natuurlijk !

De link naar alle foto's in het album vind je hier

Wilfried Geens

Forums: