Berlaarse delegatie maakt Lloret de Mar onveilig én wint prijzen (+VIDEO'S)

TTK-Berlaarspelers Glenn Oeyen, Dominique Van den Broeck en Steve Van Uytsel en Omni-Vremboploegmakker Björn Thys, gingen van 21 tot 28 mei hun pingponggeluk een weekje in het zonnige Lloret de Mar beproeven. Ze kwamen met verschillende bekers terug naar huis. Hier een uitgebreid verslag.

Een tafeltennistornooi in Lloret is niet zomaar een tafeltennistornooi. Het is een weekje het juiste evenwicht vinden tussen tafeltennisplezier- en prestaties, genieten van het Spaanse zonnetje en het uitgaansleven.

Het tornooi wordt al voor de 24e keer georganiseerd het Nederlandse FP2000 (link). Het tornooi bestaat uit een vierdaags ploegtornooi waarin gespeeld wordt volgens het Davis-Cup-systeem (2 tegen 2, dus 4 enkels en 1 dubbel). Er namen dit jaar 114 deelnemers deel uit 4 verschillende landen (93 Nederlanders, 14 Belgen, 5 Engelsen en 2 Duitsers). De eerste drie dagen wordt er in poulevorm uitgemaakt wie naar de halve finales mag gaan. De poulewedstrijden starten om 9u, 11u of 13u. Op donderdag vinden de halve finales en finales van het ploegentornooi plaats en op vrijdag is er een groots individueel tornooi, met in de eerste ronde ook poulevorm. De organisatie probeert op basis van klassementen juiste reeksindelingen te maken. Er wordt daardoor zonder voorgift gespeeld.

Steve Van Uytsel, Björn Thys en Dominique Van den Broeck deden vorig jaar ook al mee, toen nog samen met Philip Van Ostaeyen die er dit jaar niet bij kon zijn. Voor Steve en Björn was het zelfs al hun 3e keer, voor Glenn Oeyen was het zijn eerste keer.

Steve en Björn speelden samen als “Omni Vrembo” in 3e divisie (3e hoogste reeks), vorig jaar waren ze er als 3e geëindigd. Glenn en Dominique speelden samen als “PingPongManiacs” in 3de divisie. Vorig jaar eindigden Dominique en Philip nog 4e in 2e divisie, waardoor beide ploegen toch op de overwinning hoopten.

Op zaterdagavond hebben we het uitgaansleven deftig verkend. Zondag bestond uit rusten, strandwandeling maken, wiezen en op tijd in bed, waardoor we op maandag om 9u fris aan tafel stonden. Zowel PingPongManiacs als Omni Vrembo wonnen de eerste dag overtuigend.
Op dinsdag speelde Omni Vrembo tegen Tios’51 2, hun concurrenten voor de groepszege. Het werd superspannend, de laatste match van Steve besliste over de eindzege… Steve haalde het met 13-11 in de belle, ondanks 2 matchballen tegen en met het nodige geluk… PingPongManiacs nam het op tegen Slagvaardig 2. Ook hier werd het 3-2 met een nipte dubbel, maar 4-1 zat er toch meer in dan een 2-3.

Op woensdag won Omni Vrembo 2x nipt en verzekerde het zich net als PingPongManiacs van de groepszege. PingPongManiacs verloor trouwens haar laatste (overbodige) wedstrijd met 3-2. PingPongManiacs was ook al zeker van de groepszege, wat blijkbaar wat demotiverend werkte. Ze verloren om 13u van Peetvaders 2 met 3-2, terwijl zij de eerste dagen alles hadden verloren omdat het toen telkens om 9u te doen was… Op woensdag wonnen ze hun beide matchen om 11u en 13u…

Op donderdag nam Omni Vrembo het in de halve finale op tegen Hellevoets Effect 1 en won makkelijk met 3-0, de 3e van vorig jaar stond in de finale! PingPongmaniacs had het iets moeilijker met Tios’51 2. Voor de gelegenheid speelde hun 2e man ook met nopjes, kwestie van eens iets anders tegen te komen… meer dan 50% van onze tegenstanders speelde met materiaal… Glenn verloor zijn eerste wedstrijd nipt in de belle. Dominique won relatief vlot met 3-1, waardoor er een belangrijke dubbel aankwam. Dubbel kon door beide gewonnen worden, maar de nodige geluksbal in set 3 zorgde ervoor dat PingPongManiacs 2-1 voorkwam en in de 4e set het ook nipt afmaakte… Glenn won zijn laatste wedstrijd overtuigend, waardoor PingPongManiacs ook in de finale stond.

Glenn begon in de finale tegen Steve. Het werd een wedstrijd met mooie rally’s, Steve won 2x met 12-10 (ervaring zeker?), waarna Glenn wel nog een setje afsnoepte, maar in de 4e won Steve weer met 11-9, nipt, maar toch genoeg voor de 1-0 voorsprong. Dominique speelde hierna tegen Björn, al was van een wedstrijd geen sprake. Björn spaarde zich duidelijk voor de dubbel en de match tegen Glenn.

In de dubbel was het doel van Omni Vrembo dat Steve de punten maakte en Björn PingPongManiacs onder tafel lulde. Dit lukte wonderwel. Het niveau van PingPongManiacs was bedroevend. 2-1 voor Omni Vrembo! Hierna speelden Björn en Glenn tegen elkaar. Glenn had nog last van de dubbel en miste enorm veel de eerste sets. Glenn kwam er echter door en maakte een 2-1 achterstand nog goed en won overtuigend in de belle. 2-2, waarna de beslissende match tussen Dominique en Steve volgde. Het werd een wedstrijd van hoog niveau met zeer weinig missers, toch werd het 3-0 voor Dominique, waardoor PingPongManiacs de overwinning in 3e divisie beet had!

Op vrijdag vond het individueel tornooi plaats van 9u tot 16u. We hadden ons in verschillende reeksen laten zetten. Dominique in 2e, Steve in 3e, Glenn in 4e en Björn in 5e. Zo zouden we allen kans maken op de overwinning. Voor Dominique werd het een walk-over. Na een nederlaag en 2e plaats in de poule, werd elke wedstrijd gewonnen met 3-0. De noorderbuur die in de poule nog won van Dominique, kreeg in de finale een droge 3-0 rond de oren.
Steve kende pech en trof in zijn poule een foefelaar 1e klas. Waar in het ploegentoernooi nog zeer nipt van hem werd gewonnen, ging hij deze keer ten onder. Gedaan met het individueel toernooi.

Glenn toonde zijn kunnen en stootte zonder problemen door tot de finale. Het werd een dubbeltje op zijn kant tegen een speler die het moest hebben van zijn blok en de nodige geluksballen. Op 9-10 met een kantbal werd beslist in zijn nadeel. Björn stond duidelijk wel een reeks te laag en kende enkel in de 1/2e finale last (eens 3-2 i.p.v. 3-0) met een Duitse verdediger. De finale werd dan weer met 3-0 gewonnen. Kortom 5 bekers voor 4 spelers is een zeer mooi resultaat.

’s Avonds volgde de prijzenuitreiking met een afsluitingsfeestje. Raar genoeg was de St-Trop gesloten, wat toch een domper was op onze feeststemming. Zon, feesten en ppn in Lloret de Mar is de ideale combinatie. Hopelijk volgend jaar terug met nog meer TTK Berlaarspelers voor de 25e editie van het tornooi!

De filmpjes van de wedstrijden staan op deze link.

door Dominique Van den Broeck