Onze club is nu ook op Facebook vertegenwoordigd!

Sinds kort heeft onze club de Facebook-pagina 'TTK Berlaar' actief gezet. Het is een extra kanaal dat gebruikt kan worden om extra contact te houden. In de toekomst zou het wel eens een belangrijke ingreep kunnen blijven in de digitale wereld. 

 

Zonder enige vorm van reclame hebben al tientallen leden en symathisanten spontaan de weg gevonden naar de Facebookpagina van TTK Berlaar. Wie een bezoekje wil brengen, kan dat door op het Facebook-logo onder het linkse menu van deze website te klikken. 

Waarom nog een Facebook-pagina als je bijvoorbeeld al een website hebt? In het bestuur is beslist om deze extra digitale tool toch extra in te zetten. De Facebook-pagina lijkt een ideale plek waar onze leden ook eigen beelden en filmpjes kunnen posten. Er zullen dingen online komen die misschien minder geschikt zijn voor onze websitepagina. Het is dus niet gewoon een kopie, al zal er naar veel artikels die op deze website staan een linkje gelegd worden op Facebook. 

Op termijn kan Facebook zo ook een handig instrument worden om reclame te maken voor evenementen. Denk maar aan de komende Ping Pong Kermis. Als veel leden de berichten die binnenkort gaan verschijnen zullen delen via Facebook, dan worden vele duizenden mensen extra bereikt. 

De club had al twee pagina's actief op Facebook, namelijk 'Super Balder' en 'Dylan Berlaar in Superdivisie'. Ze hebben respectievelijk 247 en 172 fans. Die pagina's zullen zeker gebruikt blijven worden. Er komt alleen de informatie op als er iets over die onderwerpen gezegd kan worden. Mensen die dan bijvoorbeeld onze pagina over Superdivisie leuk vinden, krijgen enkel berichten daarover en vallen we niet teveel lastig met andere informatie. Op de nieuwe 'TTK Berlaar'-pagina kan u alles volgen over de club. 

Dat Facebook iets in beweging kan zetten, staat buiten kijf. Zo postten we eind vorig seizoen een berichtje dat onze A-ploeg opnieuw de promotie naar Superdivisie had afgedwongen. Op enkele uren tijd klikten 2091 (!) mensen het berichtje aan op Facebook en kwamen zo op onze website terecht. Dat was rechtstreeks het gevolg van het feit dat veel mensen het bericht hadden gedeeld aan hun vrienden en zo het nieuws mee verspreidden... En zo waren we voor veel mensen groot nieuws. 

Dus durven we vragen om 'TTK Berlaar' eens op te snorren op Facebook en op de 'Vind ik Leuk'-knop te drukken. De berichten verschijnen dan automatisch in je nieuwsoverzicht op Facebook. Wie zelf iets wil posten, kan dat gewoon doen. Hou er wel rekening mee dat ook buitenstaanders de berichten kunnen lezen. 

Ook mensen die geen lid van Facebook zijn, kunnen in principe de pagina opvolgen, al zijn de functies dan wel beperkt.

Forums: