Dames moeten meerdere erkennen in Kroaten op WK

Kroatië bleek een te taaie klant voor de Belgische vrouwen in de 1/8ste finales van de tweede divisie. Loyen, Lung en Degraef konden geen enkele set pakken en gingen dus met 3-0 onderuit. De heren hebben hun achtste finale wel kunnen winnen, maar verloren dan wel in de kwartfinale tegen Brazilië.

<--break->Gezien de jonge leeftijd van de meisjes zegt het team alleen maar positief terug te kunnen blikken, ook omdat het behoud in tweede divisie werd verzekerd. Een dikke proficiat ook vanuit Berlaar voor Margo Degraef, die voor haar ploeg alles gegeven heeft in Maleisië!

De heren geraakten nog wel een ronde verder tegen Slovakije. In de beslissende belle kon Robin Devos, die in zijn jonge jaren nog een seizoen in Berlaar heeft gespeeld, verschroeiende uithalen en de zege veiligstellen.

“Het voelt fantastisch om de overwinning voor de ploeg uit de brand te slepen”, aldus matchwinnaar Devos op www.vttl.be, die zich steeds meer opwerpt als een potentiële deelnemer aan de Olympische Spelen in Rio. “Ik heb er ondanks de achterstand op een bepaald moment altijd in geloofd. Hebben we meer dan drie uur gespeeld? Ik besefte dat niet, ik was zo gefocust op de wedstrijden.”

Een ronde verder wachtte uiteindelijk Brazilië, maar dat land bleek net zoals in de poules een maat te groot: het werd 1-3, met Devos als enige matchwinnaar tegen de nummer 74 van de wereld. De halve finale haalden onze jongens dus niet, maar ze kunnen net als de dames terugblikken op een geslaagd WK.