Pingpongers overwinnen weer kleppers uit Ronde Van Vlaanderen

Een delegatie van twintig moedige fietsers uit onze club is op zaterdag 7 mei afgezakt naar het parcours van de Ronde van Vlaanderen om de beroemdste hellingen te overwinnen.

En dat zullen de Koppenberg, Patersberg, Oude Kwaremont enzovoort geweten hebben. Alle venijnige kuitenbijters werden bedwongen, al kwam er bij sommigen soms een stukje te voet of met een elektrische fiets aan te pas.

Jan en Veerle hadden weer een mooi parcours uitgestippeld. In de voormiddag stond er vooral plat op het programma. Maar na een laatste bevoorrading boven op de Kwaremont, begon het echte werk met de ene na de andere mythische heuvel. En ja, die zijn echt wel steil. Maar na elke krachtinspanning werd even bijgetankt op de top. Ronald stond altijd paraat met zijn Maes-camionette, die rijkelijk was gevuld met… water en sportdrank. Eens iedereen weer genoeg adem had, werd rustig verdergereden tot de volgende beklimming, waar iedereen weer op eigen tempo naar boven kon.

Het prachtige zomerweer zorgde alleszins voor een prima sfeer. En het parcours was bij momenten adembenemend. Op het einde splitste de groep zich soms voor even om de die-hards van de kans te geven om nog wat zware hellingen bij te overwinnen. Moest Tom Boonen alle binnenwegen van Jan kennen, hij zou ongetwijfeld nog wat extra Rondes op zijn naam kunnen schrijven.

Met een douche en een gezellig etentje achteraf werden de reserves weer aangevuld. De deelnemers hadden zondag naar verluidt hier en daar wel nog wat last vast stramme spieren. Maar al die verhalen over heroïsche krachtinspanningen die nu verteld kunnen worden, maken alles weer goed.

Het foto-album van Jan en Veerle vindt u hier

door Bert Provoost

Forums: