Berlaarse jeugdtoppers spelen sprankelend tafeltennis... in de Champagnestreek

Op het sterk bezette internationaal jeugdtornooi in Charleville-Mezières in Frankrijk hebben Siebe De Winter en Brent De Groof meegedaan in de Antwerpse selectie. Ze hebben er goed hun mannetje gestaan, met zelfs een bronzen medaille als resultaat.

De Berlaarse kleuren werden door Siebe De Winter en Brent De Groof vertegenwoordigd in de Antwerpse jeugdselectie. Samen met 4 andere Antwerpse spelers en de West-Vlaamse selectie werd de strijd aangegaan met Franse, Luxemburgs, Nederlandse, Duitse en Belgische tegenstanders.

Siebe De Winter begon zaterdag moeizaam aan het tornooi maar kon zich meteen herpakken en kon zich met uitmuntend tafeltennis op het podium knokken. Na een sterk tornooi een zeer knappe derde plaats voor Siebe bij de jongens benjamins. 

Brent De Groof had duidelijk last van zenuwen op zijn eerste internationaal tornooi in het buitenland.  Na elke match ging het beter en beter. Op zondag verloor Brent maar één wedstrijd en eindigde zo op een verdiende veertiende plaats bij de miniemen. 

Tom Closset, die dit jaar uitkomt voor Diest kon de finale jammer genoeg niet winnen en eindigde zo tweede bij de preminiemen jongens.  Sara Devos werd knap derde bij de preminiemen meisjes.

Coaches Jo Willems, Bob Devos, Pieter Geerts en Diederik Peere hadden hun handen vol maar kunnen met voldoening terugblikken op een knap tornooi.

door Diederik Peere

Foto VTTL