TTK Dylan Berlaar in Roemenië: de reis (2)

Een delegatie van onze club trok deze week naar Roemenië. Lees hier het verslag van de heenreis, die toch enkele keren spannend was...

10.30 u samenkomst Zaventem airport

Wat voorafging …….

*Briefing van Stanny …  ~ Het verblijf dat we eerst hadden geboekt blijkt op het laatste moment niet meer beschikbaar. Reden ~ men geloofde het niet dat we met 17 mensen zouden komen.  Stanny heeft dan nog hemel en aarde bewogen om diezelfde avond nog slaapplaats te vinden. Is gelukt ….

Het online inchecken van de vliegtuigtickets de avond voor vertrek lukte niet ….

Inchecken op de luchthaven zelf dan….*

Dus 10.30 verzamelen op de luchthaven …

Bijna iedereen netjes op tijd ……. In de grote inkomhal vinden we  Omekaar direct. Tot Peter arriveert ~ Jonas kan niet meegaan wegens ziek … Dus vertrekken we met 16…

Laatste telling voor 11u ~ de tijd om in te checken ! ~ Oei we zijn maar met 15 ! Wie ontbreekt er ? Bart is de missing person…. Stanny en Danny proberen Bart te bereiken ~ geen antwoord …. Plots wie komt daar aangewandeld … Bart …. Tis 11.15u ~ de groep is compleet 16 man sterk ~ tijd om in te checken ….

Alles verloopt vlotjes tot op het moment dat Robin wil inchecken….  Robin heeft enkel een KOPIE van zijn identiteitskaart bij !  Mag natuurlijk ni !  In allerijl het thuisfront gebeld en gelukkig was de papa thuis ~ tis ondertussen 11.45 ! (boarding time 12.40!).  Papa Eric is zo snel hij kon van Lier naar Zaventem gereden met de ID van Robin.  De rest van de groep gaat ondertussen verder, incheckcontrole, securitycheck enz… tot aan de douanecheck nog steeds geen nieuws van Robin.  Plots telefoontje van Eric (papa Robin) ~ we hebben het gehaald !! Robin wordt in spoedtempo door de security geloodst en maakt de groep compleet.  Oef we vertrekken met 16!

Maar …… laatste checkpoint (daar waar de handbagage gecontroleerd wordt) ~ alles verloopt vlotjes tot op het moment dat Ronald door de controle moet….   Blijkt dat hij nog een SCHAAR in zijn handbagage heeft zitten …. Uiteraard kan de security hier niet mee lachen …… ~ wij wel ….

Eind goed al goed we halen NET OP TIJD onze vlucht en zijn vertrokken

13.10u Opgestegen richting Iasi

17.00u Geland in Iasi

4 Taxis brengen ons naar onze nieuwe slaapplaats ~ Cadre Didacti ~ in het centrum van Iasi.  Een leuk hotel, very basic, maar goed, dichtbij het centrum van Iasi.  Ideaal gelegen dus.

Iedereen verkent zijn kamer en daarna trekken we de stad in, eerst geld wisselen en dan naar het Plasa ~ een winkelcentrum in de buurt om een lekkere pizza te gaan eten.

Tis ondertussen al avond, op de terugweg wil iedereen wat drank en een hapje meenemen voor op de kamer, tot plots …….. Bart in paniek !!!  Rugzak vergeten in het shoppingcenter !!   Het shoppingcenter sluit om 22.00u !! Tis 22.10u !!   Lopen, lopen, lopen, ………. terug naar het shoppingcenter.   Wij blijven wachten.

40 min later zien we Bart hijgend, puffend, en compleet kapot terug.  Met rugzak !

Hij heeft wel de security van het schoppingcenter moeten overtuigen en via een zijingang is hij nog binnen gemogen om op zoek te gaan naar zijn rugzak.  Well done Bart !!

~ We gaan nog ene drinken voor we gaan slapen ~ Yip da gaan we doen.

Vele lokale cafeetjes zijn dan al gesloten maar we vinden nog een Irish Pub ~ lets go there ~ …….. Iedereen bestelt zijn drankje en wie moet er zijn ID kaart laten zien ……..

den Bart ……. (onder de 18j mag men geen alcohol drinken in Roemenie) ~ lachen natuurlijk …..

Onze eerste dag Roemenie is er eentje voor de geschiedenisboeken ……

Iedereen kruipt moe maar voldaan in zijn bedje ….

Dromend van de eerste indrukken, belevenissen.  Dromend van het Internationaal treffen wat ons morgen te wachten staat… Dromend van wat er nog komen gaat….

Forums: