Margo Degraef: "De sfeer op zo'n WK doet dromen"

De Nijlense Margo Degraef (18) is net terug van het WereldkampioenschapTafeltennis in het Duitse Düsseldorf. Ze was één van de spelers die ons land mocht vertegenwoordigen. "Een ongelofelijke ervaring", klinkt het bij de speelster van TTK Dylan Berlaar.

Margo speelt competitie in Eerste Nationale bij TTK Dylan Berlaar, de club waar ze als kleine meid kwam spelen. Normaal ging ze er net niet bij zijn op de Wereldkampioenschappen tafeltennis, maar op het laatste moment werd ze toch nog opgeroepen voor de Belgische selectie. "Amper twee weken voor het vertrek kreeg ik te horen dat ik alsnog in de selectie zat. Ik heb er dan ook alles aan gedaan om mij nog zo goed mogelijk voor te bereiden. Dat was niet evident, want het WK viel pal in de examenperiode en ik heb dus een deel van mijn examens voor het tornooi moeten afleggen, de vier overige komen er nu nog aan."

"Maar in elk geval had ik mezelf voorgenomen om gewoon te genieten van elke seconde en mijn hoogst mogelijke niveau te proberen halen. In het enkelspel zat ik in een poule van drie, maar de derde speelster uit Congo was er niet waardoor ik maar één match moest spelen. De winnaar ging over naar de volgende ronde, voor de verliezer zat het tornooi erop. Ik heb die match 4-2 verloren, zeker geen slechte match en dat Italiaanse meisje stond ook hoger dan ik op de wereldranking. Op zich was dat geen catastrofe, maar ik was toch teleurgesteld want er zat zeker meer in. Ik heb een paar domme fouten op belangrijke momenten gemaakt die je op dat niveau niet mag maken", legt Degraef uit.

"In het dubbel gemengd vormde ik een team met Robin Devos, de nummer één van ons land bij de mannen. We stonden rechtstreeks op de hoofdtabel en waren dus al bij de laatste 64 geplaatst. Daar kwamen we tegen een duo uit Hong Kong uit die toch een maatje te sterk waren. In de reeks dames dubbel met Lisa Lung tot slot hebben we wel laten zien dat we een goede dubbel zijn. Het was de allereerste keer dat we samen speelden. We moesten eerst kwalificatierondes spelen waarbij we in de eerste ronde een duo uit Kosovo versloegen met 3-0. Daarna stond ons het sterke duo uit Nederland met Britt Eerland en Kim Vermaas te wachten, die match hebben we onverwacht met 3-2 gewonnen. Dat was een plezier om die match te spelen en ze dan nog te winnen ook. Ik was heel blij met ons niveau in die match."

"De kwalificaties hadden we zo overleefd en dus wachtte de hoofdtabel bij de laatste 64 van de wereld. Ook daar waren twee speelsters van Hong Kong die allebei top 35 in de wereld staan te sterk. Maar al bij al was het dus een zeer degelijk tornooi. De laatste dagen heb ik nog kunnen genieten van fantastische matchen van de wereldtop, een ervaring rijker die ze mij niet meer afnemen dus. De sfeer daar deed dromen en geeft motivatie om nog harder te werken. Ik heb er echt van genoten en heb er vooral heel veel geleerd. Het was een ongelofelijke ervaring. En nu terug naar mijn boeken zodat ik deze zomer volop kan trainen voor de volgende uitdagingen en niet hoef te studeren", lacht Margo tot slot.