NIEUW IN ONZE A-PLOEG - Josh Bennett: "Ik dwing mijn tegenstander tot fouten"

Onze A-ploeg is dit seizoen uitgebreid met twee jonge spelers. We stellen ze graag even voor. Vandaag: Josh Bennett (17). 

Vorig seizoen kende onze A-ploeg in Eerste Nationale een pechseizoen, met verschillende blessures en uiteindelijk kwam zelfs de degradatie onverwacht heel dichtbij. Deze zomer werd na zeven seizoenen ook afscheid genomen van Florent Lamoque, die onze ploeg mee droeg in de drie jaar in Superdivisie en later in Eerste Nationale. Daarom was het nodig om de ploeg weer te versterken. Vandaag stellen we voor: Josh Bennett.

"Ik speel al tafeltennis sinds ik een palletje kan vasthouden. Nu ben ik zeventien jaar oud. Ik ben de nummer vijf van Engeland in de reeks -21. Onlangs heb ik meegedaan aan de Europese jeugdkampioenschappen met het Engelse team en we zijn dan tiende geworden met de nationale jeugdploeg. Individueel ben ik bij de laatste 64 geraakt", klinkt het.

"Ik vind vastheid wel belangrijk bij tafeltennis, daarom speel ik veel gecontroleerde topspinnen. Op die manier kan ik mijn tegenstander tot fouten dwingen. Dat gaat me beter af dan zelf grote risico's nemen of overdreven agressief spelen. Mijn grootste troef is misschien wel mijn hoofd. Ik kan heel kalm blijven onder druk. Op die manier win ik normaal vrij veel nipte wedstrijden."

"Ik kijk er echt naar uit om bij Dylan Berlaar te komen spelen. Ik denk dat het een enorme ervaring zal zijn om in een nieuwe competitie terecht te komen en hier ervaring op te doen. Ik kijk er naar uit om mijn ploegmaats en de andere leden te leren kennen, betrokken te geraken bij mijn nieuwe club, tegen verschillende speltypes uit te komen en natuurlijk ook om Berlaar aan veel overwinningen te helpen."

Forums: