A-ploeg stijgt naar derde plek na nipte en felbevochten zege tegen EBS

Onze A-ploeg heeft zaterdag een knappe zege geboekt thuis tegen Etoile Basse Sambre. Het werd 9-7 na een collectief ijzersterke prestatie. De ploeg springt nu over EBS naar de derde plaats in Eerste Nationale. 

Onze jongens (en onze Margo) hebben hun start dit seizoen duidelijk niet gemist. Weer werd er gewonnen, deze keer tegen de sterke tegenstander uit de provincie Namen. Op bezoek kwamen Valentin Stapelle (B0) en Boris Dobbelstein, Julien Meurant en Louis Stapelle (allen B2). Halverwege leek de race gelopen, met een mooie 6-2 tussenstand als resultaat. Vincent Van Hoven zorgde voor de spectaculairste wedstrijd tegen topverdediger Louis Stapelle. Zijn harde topspins werden steevast beantwoord door een geweldige lange verdediging. Om duimen en vingers van af te likken, zo'n match. In de belle versierde de tegenstander zelfs enkele matchpunten, maar na enkele spectaculaire punten kon Vincent de wedstrijd toch nog doen kantelen in zijn voordeel: 13-11 in de vijfde set. 

Lauren Enghien had daarvoor ook al knap de B0 geklopt: 11-9 in de belle werd het, weer na een zinderende match vol wisselende kansen. Hij zou de enige zijn die daarin zou slagen. 

En dat waren lang niet de enige ronduit fantastische wedstrijden. Het publiek mocht ook genieten van veel andere clashes op hoog niveau, met heel wat oogstrelende punten. Bij 8-6 zorgde Margo Degraef voor de beslissende negende wedstrijd, door knap Dobbelstein weg te blazen. Het resultaat: 9-7, na een mooie collectieve prestatie. De slotsom: Lauren en Margo speelden het sterkste, met elk drie winstwedstrijden. Vincent won er twee en onze sterkhouder van de voorbije weken, Jules D'hollander, moest nu tevreden zijn met één winstmatch na een mindere avond. Dankzij de overwinning staat de A-ploeg nu derde in de stand, het moet enkel Braine en Diest laten voorgaan. 

De B-ploeg in Landelijke boekte dan weer een broodnodige overwinning tegen de laatste in de stand, Houthulst: het werd 12-4. Ruben Vleugels was daar de rots in de branding door alles te winnen. Bert Provoost en Joeri Huyskens wonnen er drie, Wim Van der Auwera twee. 

Forums: