C-ploeg wint tegen ploeg met titelambities in eerste provinciale na ware thriller

Afgelopen vrijdag kwam Nodo B (met titelambities) op bezoek bij Berlaar C (met ambitie om degradatie te vermijden) in eerste provinciale. Onze spelers leverden een topprestatie af, met een onverwachte maar verdiende overwinning als resultaat. 

 Tot en met vrijdag had de C-ploeg in de afgelopen vier wedstrijden maar één gelijkspel uit de brand kunnen slepen tegen Sokah. De andere wedstrijden werden met 6-10 of 9-7 verloren. Telkens was er één of twee uitblinker en een offday bij één of twee spelers. In deze eerste vier wedstrijden werden er 18 belles gespeeld, waarvan er 7 door Berlaar gewonnen worden. 

Vrijdag bleek het voor de eerste keer dit seizoen anders uit te draaien. Berlaar C trad aan met Diederik Peere (C0), Jelle Vercammen (C2), Roel van Brandt (C2) en Cedric Schoofs (C2). Nodo B trad aan met Kris Deroo (B6), Luc Zwaenepoel (C0), Jordi Moens (C0) en Indy Rogiers (C2).

Vooraf was er nog gedacht om bepaalde spelers rust te gunnen, omdat dit toch een onbegonnen zaak leek. Maar daar dachten de spelers toch anders over. Na de eerste twee matchen van Cedric en Roel kwam de C-ploeg 2-0 achter met twee verloren belles, één met 11-7 en de andere met 11-8. Iedereen dacht dat het weer zo een avond als voordien ging worden nadat Jelle de derde match terug in de belle verloor met 11-6. Diederik brak toen de wedstrijd open door in de belle met het kleinste verschil tegen Jordi te winnen.  1-3 en back in the game!

Cedric won daarna knap tegen Kris, zijn eerste overwinning tegen een B6! En Roel won zijn wedstrijd in de belle tegen Luc met 13-11, vanaf toen begon de ploeg er in te geloven en werden de aanwezige supporters rumoeriger. Jelle zette Jordi aan de kant in vier nipte sets, Diederik kon tegen Indy na een 0-2 achterstand en vier matchballen tegen toch aan het langste eind trekken: het was zowaar 5-3 voor de C-ploeg.

Deze voorsprong werd vastgehouden tot en met 7-5. Cedric liet de afgelopen weken zien dat hij op een hoog niveau speelde,  maar verloor toch met nipte cijfers tegen Indy. Roel had geen verhaal tegen het gevarieerde opslagspel van Jordi en verloor kansloos. 7-7 en voor de eerste keer hadden we zicht op de overwinning. De laatste wedstrijden zouden alles beslissen. 

Diederik, sinds kort spelende met noppen, won in de belle tegen Kris met 11-8, twee minuten later won Jelle zijn match tegen Luc met dezelfde cijfers en de 9-7 was een feit!  

"11 van de 18 wedstrijden eindigden op een belle, waarvan er 6 gewonnen werden door de C-ploeg. We zijn heel hard gesteund door de aanwezige supporters, waarvoor dank. De leuke avond werd rond 3u30 afgesloten, met dank aan Roel die als Bob fungeerde. Door deze overwinning springen we weg uit de degradatiezone. Het belooft een spannend en leuk seizoen te worden", aldus Diederik. 

Wedstrijdverdeling:

Diederik: 3  Jelle: 3  Roel: 2  Cedric: 1

Kris: 1  Luc: 2  Jordi: 2  Indy: 2

 

Zelf een mooie prestatie behaald met de ploeg? Een straf verhaal te vertellen? Zet je beknopte verslag op mail naar Bert, eventueel met een eigen foto, en de hele club kan meegenieten. 

 

Forums: