Jeugdploegen spelen ijzersterk: het verslag van de heenronde

Het eerste deel van het seizoen bij de jeugd is nu officieel afgelopen en dus is het tijd om naar de einduitslagen te kijken van onze jeugdploegen. Het was een zeer goede eerste helft aangezien maar liefst drie van de vijf ploegen eerste geëindigd zijn! Het spannendste was het bij de A-ploeg...

Zowel de A-, de B- en de C-ploeg wonnen in hun reeks, de ene ploeg al wat nipter dan de ander. De C-ploeg heeft maar liefst acht weken eerst gestaan in hun reeks en begon aan de laatste week met een voorsprong van wel twintig punten. Bij de B-ploeg was er de laatste dag wel nog druk, ze stonden namelijk zes punten achter op de huidige leider, Rijkevorsel, maar zij hadden al een match meer gespeeld dan onze B-ploeg en dus waren zij de laatste speeldag vrijgesteld. De B-ploeg moest daarom winnen met minstens zeven punten want in de onderlinge duels was het gelijk (4-6 en 6-4). Op verplaatsing in Borsbeek won het immers met 0-10 dus speelden zij ook kampioen.

Maar dan had je nog de A-ploeg, daar bleef het spannend tot het bittere einde. Op het einde van week 9 stonden zij gelijk met Virtus op de eerste plaats met een totaal van 59 punten. Hen op de voet gevolgd kwam Hove met 58 punten. In deze laatste week moesten Virtus en Hove echter tegen elkaar spelen, een voordeel voor Berlaar omdat ze wisten dat maximum een van hen tweeën veel punten kon scoren. Hoe dan ook moest Berlaar even goed zo veel mogelijk punten maken voor in het klassement. Berlaar won met 3-7 in Borsbeek en moest toen afwachten tot ze de resultaten van Virtus-Hove te weten kwamen. Toen ze keken zagen ze dat deze match ook geëindigd was op een 7-3 eindtotaal in het voordeel van Virtus en was het dus kijken naar de onderlinge duels tussen Berlaar en Virtus. Berlaar trok hier het langste strootje (7-3 en 5-5). 

Ook in de D- en E-ploeg werd er met veel inzet gespeeld: die ploegen eindigden tweede en vijfde. 

Via de links naar de ploegen kan u alle individuele uitslagen ook nog eens overlopen. Nogmaals proficiat aan alle jeugdspelers voor hun inzet tijdens de competitie en nog veel succes met de matchen na Kerstmis!

door Gijs Verschaeve

Forums: