Na de foto's ook het uitgebreide verslag: zo ging het er aan toe op de Memorial

De Memorial Karel Sappenberghs van 2017 alweer een groot succes. Het maximum inschrijvingen van 24 dubbels was al bereikt een maand voor deze Memorial doorging. Bodhi Netten en Laura van Baekel wonnen de Memorial Karel Sappenberghs 2017. Hoe dat precies gebeurde, leest u hier. 

Het dubbeltornooi wordt met voorgift gespeeld, met twee gewonnen sets tot 21 punten. Het deelnemersveld kwam uit 15 verschillende clubs, maar allemaal hadden ze twee dingen gemeen. Deze duo’s gingen voor de eeuwige roem en natuurlijk ook voor de sfeer en gezelligheid! 

Het deelnemersveld werd opgedeeld in drie poules van acht duo's zodat elke dubbel al zeker zeven poulewedstrijden kon spelen. Nadien werd er verder gespeeld in een winnaars- en verliezertabel met rechtstreekse uitschakeling. De avond startte al goed door een verrassing van de sponsors. Voor elke deelnemer was er een prijs voorzien, gesponsord door PingpongMania en Maes Pils. Elke deelnemer had de keuze tussen competitieballetjes of een vat Maes van 5 liter met tapsysteem. Voor de eerste drie van de winnaarstabel en de winnaar van de verliezerstabel had PingpongMania nog een extra prijs voorzien.

Poule A werd gewonnen door Nick Van Camp en Korneel Rotthier, het hoogst geklasseerde team samen met Maarten Verbeeck en Sven Van Oostveldt, beide teams van TTK Gierle. Nick en Korneel verloren 1 wedstrijd in de poule, ze verloren van Martine Mergeay en Silke Calant, het laagst geklasseerde duo dat aangenaam verraste. Jarno en Tim, Bodhi en Laura, Thomas en Lynn wonnen elk 5 wedstrijden en kwamen mee op de winnaarstabel. Steven en David, Ticho en Joël, Kaat en Ellen wonnen elk 2 wedstrijden en speelden verder in de verliezerstabel. 

Poule B werd gewonnen door Maarten Verbeeck en Sven Van Oostveldt, het gevreesde noppenduo. Ze wonnen de poule met slechts twee afgegeven setjes, Sven was gebrand om naar goede gewoonte een prachtprestatie af te leveren. Wim en Gert verloren enkel tegen de groepswinnaar en stonden in de andere wedstrijden maar één setje toe. Michiel Beyens en Lisa Bellens wonnen verrassend 5 wedstrijden, op basis van hun klassement stonden ze pas op de 20e plaats, en speelde als outsider mee voor de titel.  Werner en Brent, Matthias en Brent, Stanny en Jantine wonnen allemaal 3 wedstrijden, onderlinge sets verwezen Matthias en Brent door naar de winnaarstabel, de rest naar de verliezerstabel. Petra en Marc wonnen één wedstrijd. Bryan Devolder en Dominiek Broux wonnen als enigste duo geen enkele wedstrijd in de poulefase, maar verloren wel vier belles.

In poule C waren Ben Denckens en Jeremy Dielen (beiden Orka) goed op mekaar ingespeeld en dat leidde dan ook tot groepswinst met vijf gewonnen wedstrijden. Zij namen in de beslissende wedstrijd voor de eerste plaats de maat van de jarige Yordi Torfs en Dimitri Denckens (tevens van Orka).  Dominque en Roel, Vincent en Luka, Andreas en Thomas wonnen vier wedstrijden.  Onderling resultaat zorgde ervoor dat Andreas en Thomas op de vijfde plaats eindigden. Glenn en Jennis wonnen er drie, Marco en Bert wonnen er twee, Bart en Rani wonnen één wedstrijd.

In de verliezerspoule stootten Bryan en Dominique, die in de poule nog geen wedstrijd winnend wisten af te sluiten, door tot in de halve finale. Dit zorgde ervoor dat elk duo minstens één wedstrijd wist te winnen. Tot in de halve finales won het hoger geklasseerde duo telkens hun wedstrijd. In de halve finale wisten enkel Andreas en Thomas te winnen tegen Bryan en Dominique. In de finale wonnen Glenn en Ramil tegen Andreas en Thomas en gingen zo naar huis met een extra prijs van PingpongMania.

De poule winnen staat niet garant met een finaleplaats, in de kwartfinales werden alle groepswinnaars reeds uitgeschakeld.  De eerste halve finale werd gespeeld door Vincent van Hoven en Luka Volders tegen Michiel en Lisa. Na een spannende wedstrijd wonnen de Berlaarboys toch de match. In de andere halve finale stonden Bodhi en Laura tegen Thomas van Deun en Lynn Crauwels. Lynn en Laura wonnen vorig seizoen nog samen zilver op het BK dubbel Dames C. Thomas en Lynn kregen één puntje voor, dit was niet genoeg om Bodhi en Laura van een finaleplaats te houden. In de strijd voor de derde plaats namen Thomas en Lynn in de belle de maat van Michiel en Lisa. 

De finale werd gestart om 04u00 en werd naar 3 gewonnen sets gespeeld. Vincent en Luka konden een kleine vuist maken en wonnen één set, maar al snel werd duidelijk dat Bodhi en Laura veel te sterk waren. Zo ging de titel verdiend naar het gelegenheidsduo van Gierle en Merksplas.

Bedankt aan alle deelnemers om er een leuke en faire avond van te maken! Ook bedankt aan Jantine, Joeri, Svern, Herman, Christel, Ronald, Sylvie en Lauren om de hele avond de bar te doen. Stanny wordt bedankt om voor de foto’s te zorgen. De sponsors PingpongMania en Maes Pils worden ook hartelijk bedankt om voor de vele prijzen te zorgen. 

Tot volgend jaar,
De tevreden organisator, Diederik

Forums: