A-ploeg speelt knappe draw tegen Braine: 8-8

De A-ploeg heeft de heenronde afgesloten met een 8-8 gelijkspel thuis tegen Braine l'Alleud. De avond bulkte van de spanning en sportieve strijd, met in elke wedstrijd toppingpong om duimen en vingers van af te likken. Lees hier het verslag. Enkele hoogtepunten uit de laatste wedstrijd zijn te bekijken in een video. 

Braine is een team uit Waals-Brabant met amities om te promoveren naar Superdivisie. Die kansen zijn er, want de ploeg speelt met vier topspelers: Afanasenka (A27), Skucas (B0), Wozniak (B0) en Lambillotte (B2). Diest (dat voor de wedstrijd evenveel punten telden als Braine en Dylan Berlaar) is niettemin nog steeds de favoriet voor de eerste plaats, maar Diest heeft al een team in Superdivisie (dat overigens eerste staat) en dus kan het tweede team niet promoveren. Maar met het Dylan Berlaar van dit seizoen, dat onbevangen en zonder druk meedraait aan de top, heeft Braine nog wel een andere taaie tegenstander. Voor de topwedstrijd speelden Josh Bennett (B0), Vincent Van Hoven (B0), Jules D'hollander (B2) en Lauren Enghien (B2). 

De topwedstrijd tussen de twee van de drie leiders was dus iets om naar uit te kijken. En de verwachtingen werden ingelost. Onze jongen kwamen eerst met 5-3 op voorsprong. Maar daarna ging het gelijk op tot 7-7. De twee laatste wedstrijden zouden dus alles beslissen. In de eerste wedstrijd van onze Engelsman Josh ('Joske') Bennett was er weinig spanning: het werd vlot 3-0. De wedstrijd van Vincent Van Hoven tegen de tot dan toe ongeslagen Skucas was dus beslissend. 

Die match had een vijfde set nodig om tot een beslissing te komen. De kansen wisselden constant. Maar in de belle nam de tegenstander een vliegende start. Vincent probeerde nog terug te komen, maar de beslissende set ging verloren met 7-9.

De balans; 8-8 gelijkspel. Josh Bennett was de primus van de dag met drie winstmatchen, Vincent Van Hoven won er twee, Jules D'hollander ook twee en Lauren Enghien één wedstrijd. Opvallend is dat onze vier spelers A-speler Afanasenka klopten. 

Ploegkapitein Lauren Enghien is tevreden. "Ik ben heel fier op de ploeg dat we een team als Braine het zo moeilijk kunnen maken. Zij gaan echt voor de promotie en we hebben hen toch in bedwang kunnen houden. Anderzijds had ik vandaag ook het gevoel dat er nog net iets meer in zat en dat we zelfs hadden kunnen winnen. We verliezen nog drie belles waarvan twee met het kleinste verschil."

"De hele heenronde is eigenlijk een succes geweest. Vorig seizoen zaten we nog in het sukkelstraatje en hebben we maar nipt de degradatie kunnen vermijden. Nu eindigen we de heenronde op de gedeelde tweede plaats op één punt van Diest en gelijk met Braine. We hebben enkel in de eerste spelweek verloren tegen Diest, voor de rest zijn we ongeslagen. We hebben al van het seizoen genoten met deze jonge ploeg die heel goed aan mekaar hangt."

B-ploeg wint knap

De B-ploeg speelde zaterdag ook, al was dat meer dan ooit in de schaduw van de topmatch in de eerste zaal. Het werd 11-5 tegen een fors versterkt Gullegem. Ruben Vleugels, Bert Provoost en Joeri Huyskens wonnen er elk drie. De vierde man was niet zomaar iemand, maar was clubmonument Tom Faes, die nog eens kwam invallen. Hij won er twee. De B-ploeg staat nu na de heenronde gedeeld zesde in Landelijke in een knotsgekke reeks, waar heel wat ploegen bijzonder sterk kunnen opstellen. 

Forums: