Onze herenploegen in provinciale sluiten heenronde hoofdzakelijk af in de middenmoot

De kerstvakantie is nu al bijna in zicht en dat wil niet alleen zeggen dat ook de feesten, het lekkere eten en de gezellige tijden in zicht zijn maar ook dat de herencompetitie toe is aan een pauze. Na deze pauze is het tijd om de terugronde van start te laten gaan, maar eerst moeten we eens kijken hoe onze herenploegen het voor Kerstmis al gedaan hebben.

De meeste ploegen die voor onze club speelden eindigden in de middenmoot. De F-ploeg eindigde het hoogst onder onze ploegen met een mooie vierde plaats in hun reeks met slechts 1 punt achterstand op de tweede en de derde. Hen op de voet gevolgd komen de G- en de I-ploeg, die beiden een vijfde plaats in hun reeks versierden. Ook hebben zij bij een overwinning in hun eerstkomende match het potentieel om derde te worden.

De D- en E-ploeg zijn op hun beurt allebei achtste geëindigd met een totaal van negentien punten. Hier is er weer een stijging bij de eerstvolgende wedstrijd mogelijk is (bij de D-ploeg bedraagt deze stijging maar liefst 3 plaatsen in het klassement). Vervolgens hebben we de H-ploeg die momenteel op een negende plaats logeert tot na de vakantie. Ook hier weer is er een mogelijkheid om plaatsen te veroveren in het klassement, ze hebben immers evenveel punten als de achtste en zouden met een overwinning ook dicht kunnen komen tot de rest van de reeks.

Tenslotte hebben we nog de C-ploeg, zij staan elfde in eerste provinciale en zitten momenteel echt in de gevarenzone voor degradatie. Maar wanhopen hoeft nog niet, maar liefst zes ploegen voor hen zitten op een afstand van twee overwinningen. Alles is dus nog mogelijk.  

Op individueel vlak zijn er na de heenronde trouwens nog altijd twee spelers in onze club die geregeld meespelen, maar nog ongeslagen zijn. Het gaat om Robin Fitters (I-ploeg) en Kobe De Borger (jeugdcompetitie). Het actiefste was dan weer Siebe De Winter, hij haspelde dit seizoen al 95 officiële matchen in competitie en tornooien af (waarvan hij er 70 won). Jeugdspeler Jonas Van Baekel deed het niet veel minder straf: hij speelde al 87 matchen. 

Geniet van deze korte break en veel succes in het komende jaar!

door Gijs Verschaeve

Forums: