A-ploeg verliest tegen Diest, geen eerste plaats, wel magisch punt

Diest is zaterdag met 6-10 komen winnen tegen onze A-ploeg in Eerste Nationale. Josh Bennett won er drie, Vincent Van Hoven (2) en Lauren Enghien (1) zorgden voor de andere winstmatchen. Margo Degraef kende een pechavond en kon geen wedstrijd winnen. 

Bij winst had Berlaar over Diest kunnen wippen naar de eerste plaats. Maar zover kwam het niet. Diest zakte naar Berlaar af met de Chinese topspeler Chen Song (A10), Davy Vanvinckenroye (B0 - hieronder op foto tegen Vincent), De Engelsman Matthew Leete (B0) en de verraderlijke Dirk De Cleene (B4). Mits wat meer meeval had een puntendeling er wel ingezeten, maar Diest toonde zich op beslissende momenten het meest standvastig.

Het mooiste punt van de avond was wel voor Dylan Berlaar, meerbepaald voor onze jonge Engelsman Josh Bennett. Hij speelde de hele avond weer op hoog niveau, maar één bepaald punt had een Youtube-hit kunnen worden. Als ons videoteam wakker had geweest, wat spijtig genoeg niet het geval was :-). 

"Ik werd diep in mijn forehand gedwongen, ik kon met mijn arm over de hekken nog een harde bal spelen en de tegenstander sloeg de bal meteen naar mijn backhand. Ik heb dan van hand gewisseld en heb met links de bal getopspind. Tot mijn verbazing was het punt", glunderde Josh achteraf. 

Met dat wereldpunt kreeg hij de handen van thuisspelers en tegenstanders op mekaar. En helemaal toevallig was het niet. "Ik speel op school geregeld met links tegen de andere studenten. Zij kunnen niet tafeltennissen en als ik dan met links speel, dan heb ik er nog iets aan. Dat zal waarschijnlijk wel geholpen hebben."

Qua eindresultaat verging het de B-ploeg in Landelijke beter. Jochem De Hoop (4), Bert Provoost (4), Joeri Huyskens (2) en Ruben Vleugels (2 - zie foto hieronder) klopten knap subtopper Schoten met 12-4. Joeri (net terug van verlof) en Ruben (midden in de examens) kenden een moelijkere dag, maar dat was geen probleem door de ijzersterke Jochem en de goede vorm van Bert.

Forums: