Berlaar haalt pak provinciale titels binnen

Afgelopen maand vonden in de sporthal Balsakker in Lille het Provinciaal Kampioenschap Jeugd en Klassementen plaats. Dylan Berlaar was naar goede gewoonte goed vertegenwoordigd en kon verschillende podiumplaatsen behalen. Dit jaar waren de uitschieters Philip Van Ostaeyen, Isabel Devos, Stanny Britting, Sylvie Ots, Siebe De Winter, Brent De Groof, Ticho De winter en Lynn Crauwels. Zij kunnen zich weer een jaar provinciaal kampioen noemen! Lees er hier alles over. 

Verslag PK Klassementen Enkel

Bij de heren D hadden we vier ijzers in het vuur met Philip Van Ostaeyen, Ticho De Winter, Stanny Britting en Ben Verlinden. Philip (D0) is dit seizoen met abitie terug gestart met competitiewedstrijden na zeven jaar gestopt te zijn. Philip knokte zich moeizaam door de poule met verschillende keren achter te staan in alle groepswedstrijden. Hij won uiteindelijk tegen een D6 en D4 in de belle en met 3-1 tegen een D2 en werd groepswinnaar. Ticho (D2) won tegen een D6 met duidelijke 3-0 cijfers, 3-1 tegen een D4 en kon een setje winnen tegen Robbe Janssen, de latere halve finalist.

Stanny (D0) en Ben (D6) hadden de pech dat ze maar met drie in de poule zaten. Stanny speelde een belle tegen Daan Seuntjens (D4) en had een moeilijke wedstrijd tegen Arno Mortier. Ben ondervond problemen met de zaal en kon één setje winnen, hij verloor van een D2 en een D4. Philip ging als enigste door naar de kwartfinale. Deze won hij met 3-1 van Porteal Vitas (D4). In de halve finale nam hij de maat met 3-1 van Robbe Janssen (D0, vorig jaar BK E). In de finale verloor hij voor de eerste keer geen set en won overtuigend tegen Bert Van Reeth (D2). Philip bekroont zijn terugkeer direct met een provinciale titel.

Sylvie Ots (D0) en Laura Luyten (D4) startten met gezonde ambitie aan de dag, jammer genoeg waren er twee poules en werden ze in dezelfde poule ingedeeld. Sylvie kende een moeilijke wedstrijd tegen Paule (D4) waar ze in de belle nipt de maat van nam. Tegen Sarah (D6) won ze zonder setverlies. Laura won setloos tegen beide dames. De onderlinge wedstrijd ging met 3-1 naar Laura. De twee Berlaarse dames gingen door naar de halve finale. Laura won in de halve finale van Yenthe (D6) met 3-1. Sylvie verloor in 3 nipte sets van Emma Coesemans (D4). Diezelfde Emma Coesemans nam ook de scalp van Laura mee naar huis en toonde zich ongenaakbaar. Laura en Sylvie stonden dus mee op het podium.

Bij de dames B was Isabel Devos (B6) samen met Fran Laenen in de enkelreeks ingeschreven, direct een finale dus. Isabel verloor de belle met 12-10 en eindigde op een tweede plaats.  

In de dames C- reeks werden drie inschrijvingen genoteerd. Veerle Dolfeyn (C6) en Lynn Crauwels (C2, Balder) streden samen met Magdalena Solowska (C2) voor de overwinning, een poidumplaats was al zeker voor alle dames. Veerle kon niet verrassen en eindigde op een derde plaats. Lynn verloor één setje en kroonde zich tot provinciaal kampioen.

Bij de heren E hadden we enkele outsiders als deelnemers: Svern Hendrickx, kris van Houdt en Dirk Abel. Svern (E0) speelde vorig jaar zijn eerste jaar competitie en werd beloond met een E0 klassement en ook in de competitie dit jaar stelt hij niet teleur. Hij onderstreepte zijn goede vorm met groepswinst zonder setverlies tegen E2, E4 en E6. Kris (E6) speelde zijn laatste competitiewedstrijd meer dan 20 jaar geleden. Hij heeft zijn debuut niet gemist want hij won dit seizoen al tegen 2 D0'en. Hij startte met 3-0 overwinningen tegen een NG en E4. De andere E4 werd gewonnen met 3-1. Hij verloor kansloos tegen Wilfried Boogers (E0), de latere finalist.

Dirk (E6) trad aan tegen twee E2's. Hij speelde elke wedstrijd goed mee, maar miste een aantal cruciale punten, beide wedstrijden gingen met 3-1 verloren. Svern kwam in de kwartfinale uit tegen Rushil Kothari van Sokah. Deze Kothari werd in december nog van NG geherklasseerd naar E0 en werd deze maand tweede op het Vlaamse Kampioenschap. Svern kon één set winnen maar kon zich niet doorzetten. 

Brent De Groof (C2) kon in de enkel heren C een kleine stunt realiseren. Hij won in de belle tegen oudgediende Yves Delafonteyne (C4) en tegen Philippe Vranckx (C0). Jammer genoeg ging enkel de groepswinnaar door, dit was Sven Van Oostveldt waar Brent verdienstelijk een setje kon tegen winnen.  

Verslag PK Klassementen Dubbel

Isabel was samen met Fran als enigste duo ingeschreven werd zonder te spelen provinciaal kampioen dubbel dames B. Lynn werd op dezelfde manier samen met Magdalena provinciaal kampioen dubbel dames C. Lynn trad direct samen met Bryan Devolder (C2) aan in de finale dubbel gemengd C, deze ging verloren in drie sets tegen een duo van Salamander. 

Sylvie nam deel aan dubbel dames D met Jantine Geentjens (D0, Virtus, trainster in Berlaar). In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht tegen Emma en Emily (D4, Nodo-D6, Virtus). Nadien nam de stress toe en begonnen de tegenstanders beter te spelen. In een spannende vijfde set werd het uiteindelijk 11-8 voor Emma en Emily. In de reeks dubbel gemengd D hadden we met Stanny-Sylvie en Ticho-Jantine de twee topreekshoofden. Stanny en Sylvie wonnen hun halve finale met een 11-9 overwinning in de belle. Ticho en Jantine verloren in de belle met 11-6 van Versteden- Fromont. In de finale konden Stanny en Sylvie revanche nemen op Versteden-Fromont met een nipte 3-1 overwinning!

Stanny en Ticho speelden in de dubbel heren D-reeks een mooie wedstrijd en verloren met 3-1 van het Turnhoutse duo Staes Seuntjens. Siebe De Winter en Kris kregen forfait in dezelfde reeks in de eerste ronde. De tweede ronde kwamen ze uit tegen hetzelfde Turnhoutse duo, die zich alweer de beteren toonden tegen ons duo uit Berlaar.

Verslag PK Jeugd

Siebe De Winter was bij de preminiemen topfavoriet in zowel de enkel- als dubbel en dubbel gemengd reeks. In de enkelreeks won Siebe zijn poule tegen vier NG's zonder setverlies. Ook zijn kwartfinale won hij met 3-0 van Robbe (NG). De eerste test kwam in de halve finale met Vitja Lutsenko (E4). Siebe won na een moeizame eerste set gemakkelijk de twee volgende sets en stond in de finale zonder setverlies. De finale tegen Jelle Campers (E0) was een thriller maar ging met 11-9, 8-11, 11-4 en 13-11 naar Siebe!

Samen met Per Gevers (E0) was hij ook eerste reekshoofd in de dubbel reeks. In de kwart- en halve finale werd de tegenstanders geen enkele set van meer dan 6 punten gegund. In de finale kwamen ze Jelle en Vitja tegen, waar Siebe in de enkelreeks al had tegen gewonnen. Na een nipte wedstrijd wonnen Siebe en Per de finale met 11-9, 11-8 en 11-9. 

Siebe ging voor een drie op drie met Lessia Lewyckyj (NG) van Orka. In de halve finale werd er tegen diezelfde Vitja en Lotte Leysens (NG) gespeeld. Het zag er uitstekend uit met een 11-5, 10-12 en 11-8 voorsprong. De laatste twee sets gingen echter naar de sterk spelende tegenstanders met 6-11 en 5-11 met een derde plaats als gevolg.

Isabel Devos (B6) en Laura Luyten (D4) streden samen met vier andere meisjes voor de oppergaai bij de junioren. De vier andere meisjes varen B6, D4, D6 en NG. Isabel verloor in haar vijf wedstrijden maar twee sets en werd terecht tornooiwinnaar. Haar moeilijkste wedstrijd was tegen Laura waar ze met 3-1 van won. Ook Laura mocht tevreden zijn want ze mocht mee op het podium. Ze speelde uitstekend tegen de 2 hoger geklasseerde speelsters en won gemakkelijk haar andere wedstrijden.

Bij de jongens cadetten hadden we met Brent De Groof (C2) en Ticho De Winter (D2) het eerste en vierde reekshoofd. Brent won met 3-0 van Torben (E2), Alec (NG) en Axl (NG). Zijn laatste poulewedstrijd ging bijna mis, maar hij won nog in de belle tegen Wout (E2) en werd groepswinnaar. Ticho won zijn poule net als Brent. Hij had verloor net als Brent twee sets in de poule en won tegen Aaron (E6), Senne (E4) en Thomas (D6). 

Brent won zijn kwartfinale met duidelijke 3-0 cijfers tegen Wouter (E2). Ticho won met 3-1 van Rushil, die een week voordien van NG naar E0 werd geherklasseerd. Een te verwachten halve finale tussen Brent en Ticho met een niet te verwachten uitslag. Ticho bekroonde zijn uitstekende vorm met een 12-10 overwinning in de vierde set tegen Brent. In de finale werd het na drie nipte sets 2-1 voor tegenstander Jochem (C4), waarna de laatste set duidelijk naar Jochem ging. Ticho en Brent dus samen op het podium.

Brent en Ticho vormden bij dubbel cadetten het tweede reekshoofd. In de halve finale wonnen ze met 11-5, 11-13, 11-9 en 11-5 van Van Tiggelen-Kothari. In de finale kwamen ze uit tegen de eeuwige concurrenten Lembrechts-Wouters (C4-C6). Brent en Ticho speelden een hele wedstrijd op hoog niveau en wonnen met 3-1 van het Zoerselse duo.

Bij de miniemen jongens liet Jonas Van Baekel (E4) zien dat hij uit het juiste hout gesneden was. Na een mooie wedstrijd verloor hij tegen de latere winnaar Emiel (C4). In de belle vocht hij mooi terug, maar moest zich te kennen geven tegen Mathis Flebus (E4). De NG in zijn poule was wel spek voor zijn bek en won Jonas gemakkelijk.

Jonas vormde met dezelfde Mathis ook een dubbel. Ze verloren jammer genoeg in de kwartfinale tegen Ceusters-Van Herpe (E4-E6) met 1-3. Gijs Verschaeve trad als E2 aan in de lastige reeks junioren. Gijs won simpel van een lager geklasseerde E6. Hij speelde goed mee met een D0 en D6. In zijn laatste wedstrijd speelde hij zonder stress en kon hij bijna een belle uit de brand slepen tegen de latere finalist Sacha Glass (C0).

door Diederik Peere

foto Jan Van Ginkel

Forums: