Margo Degraef en Jules D'hollander zorgen voor Berlaars goud op jeugdreeksen BK

Onze Berlaarse jeugd haalde dit weekend weer heel wat mooie resultaten op het Belgisch Kampioenschap, met als kers op de taart twee Belgische titels.  Margo Degraef en Jules D'hollander zorgden voor goud. En nog drie andere medailles kleurden de dag Berlaars. 

Margo Degraef (-21) werd Belgisch kampioen na winst in de finale tegen Lisa Lung (A1). Het is de eerste Belgische enkeltitel voor Margo.  Margo was erg gretig om te presteren op dit BK.  Ze haalde reeds meerdere dubbeltitels maar had nog geen Belgische enkeltitel op haar naam staan.  De twee voorgaande jaren had ze bovendien door blessures verstek moeten geven voor de Belgische jeugdkampioenschappen.

En met één keer goud had ze blijkbaar niet genoeg. Samen met Jules D’hollander werd ze ook nog eens Belgisch kampioen dubbel gemengd -21.  De twee speelden voor het eerst samen dubbel en gingen meteen voor goud. In de finale versloegen ze knap de winnaar van vorig jaar: het duo Arthur Bilas/Lauranne Hackemack. Voor Jules, die sinds dit seizoen in de eerste ploeg van Berlaar speelt, is dit de eerste Belgische titel.

Nog twee Berlaarse spelers konden een plekje op het podium veroveren. Siebe De Winter won brons in enkel én zilver in dubbel met Per Gevers van Gierle (jongens preminiemen).  Isabel Devos (junior) won dan weer zilver in dubbel gemengd aan de zijde van haar tweelingbroer en paralympisch kampioen Laurens Devos. Ze verloren de finale in de belle tegen het Waalse duo Jacques Quentin/ Natacha Koszulap. Isabel wist in het enkel ook knap de kwartfinale te halen.

Andere Berlaarse deelnemers waren Ticho  De Winter (kadet) en Laura Luyten (kadet). Ticho won de eerste ronde en kwam dan uit tegen het derde reekshoofd Nicolas Degros (B0). Hij kon net geen setje afsnoepen, het werd 13-11 in de laatste set. Laura kwam in de eerste ronde uit tegen de Belgische kampioene van de kadetten van vorig jaar. Laura speelde een degelijke wedstrijd, maar verloor met 3-0. 

Forums: