Dirk Abel wint knappe wedstrijd voor Balder D

Bij Balder D, onze vierde ploeg in het Sporta-verbond, hebben ze een mooie overwinning behaald. Dirk Abel staat er nu eerste in de individuele rangschikking. Maar dat lukt maar na een knappe, meeslepende match waarin het even leek dat Dirk zou verliezen. Maar net dan kan hij altijd iets meer, zo bleek weer. Lees er hier alles over. 

De match tegen Valaarhof was de match tussen de nummers twee en drie in de stand van tiende afdeling. Of nog straffer...de nummer één (Kenny Gysels-E2) tegen de nummer twee (onze Dirk Abel-F) in de individuele stand. Moet er nog spanning zijn? Kenny won voor deze wedstrijd 48 van zijn 51 wedstrijden in de reeks en Dirk moest het met een wedstrijdje minder stellen na evenveel partijen. 

Balder D trok met Patrick Peere, Dirk Abel en Robin Fitters (laatste tijd regelmatige invaller) en Wilfried Geens (als supporter) naar Wilrijk. Dirk moest dus op z’n ploegmakkers rekenen om op en over Kenny te springen in de individuele stand. Robin kwam meteen in z’n eerste match uit tegen Kenny Gysels en begon opmerkelijk gespannen. Hij ging aanvankelijk mee in het verdedigende spel van Kenny. Na enkele richtlijnen van Dirk vond hij zijn spel terug en koos meer en meer voor de aanval. Maar ook Kenny kwam in zijn verdedigende spel en bracht alle ballen terug op tafel. In set drie werd het zelfs 20-18. Uiteindelijk deed Robin waar men op hoopte en sloot de match winnend af met 3-1. 

Daarna legde Patrick, Kenny het vuur aan de schenen en dreef hem ook in het nauw in set 1 maar het werd net niet. Kenny vond opnieuw zijn vertrouwen en won ook set twee en drie. Het dubbelspel werd door Dirk en Robin makkelijk gewonnen en meteen erna zette Robin de geruststellende 6 op het scorebord. Het was enkel nog wachten op de clash tussen Dirk en Kenny.

Het werd een bloedstollende thriller met balwisselingen waar soms geen einde aan leek te komen. Beide heren werden regelmatig op applaus getrakteerd door de aanwezigen. De spanning was te snijden en beiden gingen niet enkel fysiek maar ook mentaal enorm diep. Dirk won de eerste set overtuigend met 11-6 en leek gelanceerd voor wat nog komen moest. Maar Kenny knokte zich terug in de match en won set twee en drie met het minimale puntenverschil.

Dirk zat even in de hoek waar de klappen vielen, maar net dan kan hij altijd nog net dat tikkeltje meer. Mentaal kreeg hij in set vier de bovenhand op Kenny en zijn aanvallende spel bleef net zoals in de drie voorgaande sets uitstekend. Bij 6-7 achterstand in de laatste set rechtte Dirk nog één keer stevig de rug tot een 9-7 voorsprong. Het werd nog 8-9 maar dan was het over en out voor Kenny. 

Dirk springt naar de eerste plek in de individuele stand met één wedstrijd voor op Kenny. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Dirk zijn lot nu in eigen handen.

Proficiat Dirk! Bring that trophy home!

Eindstand:

Valaarhof A - Balder D: 3-7

Hebt u ook een vermeldenswaardig verhaal te vertellen over uw competitieploeg? Meld het dan zeker aan Bert en deel uw verhaal met de rest van de club. 

Forums: