Onvoorstelbare comeback luidt belangrijke zege in voor B-ploeg

De Berlaarse B-ploeg, die nog enkele puntjes nodig had voor het behoud, heeft zaterdag in Gierle gewonnen met 6-10. Eén wedstrijd kende een ongelofelijk verloop, met onze Jochem De Hoop (hier op een archiefbeeld) als uiteindelijke winnaar. 

De overwinning werd behaald door Joeri Huyskens (1), Bert Provoost (2), Ruben Vleugels (3) en Jochem De Hoop (4). Al had het er ook eentje minder kunnen zijn voor Jochem (B2). Dominique Van den Broeck, speler in katholieke bij Balder, legde hem echt wel het vuur aan de schenen. Hij won de eerste twee sets overtuigend en liep ook in de derde set uit tot een droge 6-0, ondanks het feit dat Jochem alles deed om het tij te keren. 

Maar Jochem staat bekend als iemand die niet snel het hoofd laat hangen, ook niet op momenten dat het hopeloos lijkt. Hij nam bij 6-0 een time-out, rechtte de rug en zorgde voor een fenomenele ommekeer door die derde set met 6-11 te winnen. Hij maakte dus elf punten op rij, waarvan het merendeel echt wel spectaculair.

Maar nog gaf Dominique niet af. Ook in de vierde set maakte hij nog kans op de overwinning, maar weer bleek Jochem net iets sterker op het einde van de set. In set vijf trok Jochem overtuigend het laken naar zich toe. De onvoorstelbare comeback werd zo mooi afgerond, en de weg naar de ploegoverwinning werd geplaveid. De B-ploeg staat nu mooi zesde in Landelijke. 

De A-ploeg verloor zaterdag nipt met 9-7 bij Le Logis. Lauren Enghien won er drie, Jules D'hollander en Vincent Van Hoven wonnen er twee tegen B0-B0-B0-B2. Invaller Wim Van der Auwera kon geen stunt forceren. De A-ploeg blijft ondanks de nederlaag op de tweede plaats in Eerste Nationale. 

Forums: