Inzet Balder-spelers wordt weer beloond met medailles

De federale toernooien binnen het Sporta-verbond blijven zich snel opvolgen. Ditmaal stelde de mooie sporthal Scherpenstein in Schelle zijn deuren open voor het toernooi van Tecemo. Maar liefst 193 spelers en speelsters streden er in 12 reeksen voor de ereplaatsen. Ook nu waren er weer Berlaarse of deelnemers aanwezig.

Lynn Crauwels (C2) trad aan in de C-reeks met 18 deelnemers. In de E-reeks speelden Jonas Van Baekel (E6) en Bart Peeters (E4-spelend voor Martinus) in een reeks van 21 deelnemers. Dirk Abel (F) startte in een F-reeks met 10 deelnemers. En tenslotte een Berlaars drietal in de NG-reeks bestaande uit Agnes Andries, Danny Moons (uitkomend voor Lierse) en Robin Fitters in een reeks van 15 deelnemers. Ook in de open lagere-reeks (NG tot D4) werd er gespeeld. Agnes, Jonas, Bart, Dirk en Robin waagden hun kans in een deelnemersveld van 52.

C-reeks

Lynn Crauwels speelde een uitstekend toernooi. Ze won al haar poulewedstrijden met o.a. een mooie 3-0 zege tegen C0, Maarten De Bock van Tecemo. De toon was gezet en de pijlen konden gericht worden op de ereplaatsen. Na een spannende halve finale die ze met 3-2 won wachtte haar nog enkel de finale. Helaas moest ze daarin haar meerdere erkennen in Bruno De Laet (C2) die eerder op de dag nog verloren had van Lynn’s tegenstander in de halve finale, Ruben De Vleeschouwer.

Lynn palmde zo een mooie tweede plaats waarvoor proficiat!

 

Open Lagere

In de reeks NG-tot D4 stootte buiten Dirk al onze Balderse spelers door naar de volgende ronde. In de volgende ronde had vooral Jonas Van Baekel de meeste pech. Hij verloor van de zeer sterke E0 Yoran Van Paesschen in een belle. Helaas net niet dus maar wel knap gespeeld Jonas!

Agnes had dan weer pech met haar loting en kwam, in ronde twee, uit tegen de latere halve finalist en D4, Arthur De Buck.

Bart ging daarna vlot door na een 3-0 zege tegen een E2. Robin deed hetzelfde tegen de jonge Jente Van Den Hooff (E4) en Willems Kim (NG). Een speler die Robin laatste tijd wel vaker tegenkomt als het om de prijzen gaat. Goeie supporters Stanny Britting en Dirk Abel loodsten hem na 9-6 achterstand in een belle toch nog naar winst! 

In de 1/16de finale nam Bart knap revanche voor Dirk Abel tegen Jelle Wuyts, die als NG eerder op de dag naast Dirk dus ook D4 Steven Bjones uitschakelde.

De 1/8 ste finale was er voor beide heren net teveel aan. Robin verloor van de uiteindelijke finalist Stijn De Keyser, een sterke F-speler uit de jeugd van Dilbeek. Bart ging eruit, tegen ook al een speler van Dilbeek, Ronny Bjonnes. Volgende keer die club vermijden mannen!

E-reeks

In de E-reeks leverde onze “kleine” Jonas Van Baekel (E6) grootse prestaties. Hij won 3 van de 4 matchen in zijn poule en zette een E6, E4 en knap een E0 opzij. Enkel tegen yoachim Vanderheyden (E0) van Dilbeek moest hij de duimen leggen. Dilbeek... wat is dat toch met die club!

Bart Peeters ging vlot door in zijn poule met een mooie 4 op 4. Helaas ging Bart eruit in de kwartfinale na een belle. De finale in de E-reeks werd overigens gewonnen door Jonathan Heirman (E0) die op het vorige toernooi nog met 3-1 verloren had van Kris Van Houdt.

F-reeks

Dirk Abel had een zware F-reeks voor de boeg. Hij won twee van de vier wedstrijden maar verloor de cruciale match tegen de latere nummer drie Wuytack Marjan.

De finalist in de open lagere, Stijn Dekeyser won uiteindelijk de F-reeks.

NG-reeks

In de NG-reeks stonden Agnes en Danny tegenover elkaar in de poulefase. Danny won deze spannende match in een belle. Agnes won 2 van haar 4 wedstrijden wat helaas niet voldoende was om door te stoten naar de volgende ronde. Danny deed dit wel na slechts één verlieswedstrijd in zijn groep. Het duel tegen Agnes bleek achteraf dus cruciaal.

In de andere groep won Robin al zijn wedstrijden en kwam opnieuw zijn zwaarste concurrent Kim Willems tegen in zijn groep. Ditmaal werd het 3-0...veel vlotter als in de open lagere reeks.

In de kwartfinale kwam Danny uit tegen diezelfde Kim Willems. Danny kwam knap 2-0 voor maar verloor met 15-13 in set drie. De veer bij Danny leek gebroken en Kim kreeg hernieuwde moed en trok het laken uiteindelijk naar zich toe en won met 3-2. Jammer Danny!

Robin won zijn kwartfinale en halve finale telkens met 3-0 om voor de derde keer die dag Kim Willems tegen te komen in de finale. Overigens al de vierde finale tussen deze heren. De twee eerdere nederlagen tegen Robin die dag zaten duidelijk nog in het hoofd van Kim. Toen Robin bij een 1-1 setstand ook nog eens een 9-3 achterstand nog omboog in een 11-9 winst in set drie werd de laatste set enkel nog een formaliteit. Kim gaf alle moed op. 

Hebt u ook een vermeldenswaardig verhaal te vertellen? Meld het dan zeker aan Bert en deel uw verhaal met de rest van de club. 

 

Forums: