TTK 40: Roemenen moeten wisselbeker aan TTK Berlaar laten na spannende vriendenmatch

Het vriendschappelijke treffen tussen de Roemeense delegatie en TTK Berlaar is uitgedraaid op een thriller. Op de vooravond van de viering van ons veertigjarig bestaan werd het uiteindelijk 6-6 gelijk, waarna het aantal gewonnen sets bepalend was in het voordeel voor de thuisploeg. 

De 'officiële' vriendenwedstrijd werd betwist door zes Roemeense spelers en evenveel Berlaarse spelers. Het was de terugwedstrijd voor het treffen van vorig jaar in Roemenië, waarbij de Roemenen triomfeerden en de wisselbeker mochten houden. Bij Berlaar waren ze vastbesloten om de trofee nu wél binnen te halen. 

De spelers werden in twee groepen verdeeld en elke speler moest twee wedstrijden spelen. Berlaar had geprobeerd om ongeveer een gelijkwaardig team op te stellen en dat was Werner blijkbaar heel goed gelukt. Na twaalf duels stond het immers 6-6 gelijk. In de hogere groep werd het 2-4, in de lagere groep 4-2. Om een winnaar te kunnen aanduiden, moesten sets geteld worden. Die telling draaide uit in het voordeel van Berlaar: 25-22. 

Daarmee was de sportieve avond nog niet afgerond: er volgde nog een dubbeltornooi met een grotere groep spelers, gevolgd door stoofvlees met frieten. Eerder op de dag waren de Roemenen al Lier gaan verkennen, nadat ze een dag eerder al Antwerpen hadden bezocht. 

 

 

Forums: