Balder pakt twee podiumplaatsen op Vlaams Federaal tornooi Sporta

Welgeteld enkele uurtjes na de laatste noot van Voice Male op ons feest voor het veertigjarig bestaan, moesten sommige spelers van onze club ook alweer klaarstaan op het Vlaams Federaal tornooi in het Sportaverbond. En dat deden ze met verve. Lees hier meer.

Andermaal was Sporthal Scherpenstein in Schelle de plaats waar het allemaal moest gebeuren. De geselecteerden voor Balder bestonden dit jaar uit Lynn Crauwels (C-reeks), Kris Van Houdt (E-reeks), Dirk Abel (F-reeks) en Robin Fitters (NG-reeks). 

Ons verslag starten we uiteraard in de C-reeks met Lynn. Zoals het filmpje ook toont had Lynn een zeer goede dag en liet fantastisch tafeltennis zien. Ondanks dat ze haar eerste poulewedstrijd verloor met 1-3 tegen Guido De Cock(C0) stoomde ze daarna door. Lynn won al haar verdere wedstrijden in haar groep. Zo versloeg Lynn, zelf C2, tweemaal een C2, een C0 en een C6! 

Heel sterk maar Lynn wilde duidelijk meer want de tank was nog verrevan leeg. In de kwartfinale wachtte haar nochtans geen makkelijke opdracht.

Ze kwam uit tegen Bjorn Van Bergen(C0). Beide kenden elkaars spel heel goed en dit gaf nagelbijtende, spannende tafeltennis tot gevolg. Lynn trok het laken in een belle naar haar toe en won de thriller van formaat in een belle. In de halve finale nam Lynn vrij makkelijk en overtuigend de maat van Tom De Clercq(C6) zoals onderstaande beelden tonen. Het werd 3-1 in het voordeel van Lynn.

Finale dus...Daarin moest ze tegen C0-speler Sander Geerts uitkomen. Het werd net niet voor Lynn die wel de eerste set pakte, set twee en drie moest prijsgeven, en er een belle van maakte door set vier te winnen. Nipt verloren in een belle dus... maar een knappe en oververdiende tweede plek voor onze Lynn! Proficiat!

In de E-reeks won Kris Van Houdt drie van de vijf wedstrijden in zijn poule maar dit bleek niet voldoende om door te stoten naar de volgende ronde. Pittig detail...Kris trof een ander berlaars gezicht aan in zijn groep namelijk Bart Peeters die in Sporta uitkomt voor Martinus. Bart won die wedstrijd met 3-0 en die match bleek uiteindelijk van groot belang te zijn. Want Bart ging door en Kris helaas dus niet. Zijn laatste groepswedstrijd had Kris nog kunnen redden maar verloor die helaas in een belle.

In de F-reeks die al gans dit jaar buitengewoon zwaar was had Dirk geen geluk. Hij won twee van zijn vijf poulewedstrijden. De laatste wedstrijd, die misschien nog recht gaf voor een kwartfinale verloor Dirk, net als Kris in een belle.

In de NG-reeks kreeg Robin Fitters bij zijn aanmelding aan de scheidsrechterstafel meteen een favorietenrol te horen. Maar daar was hij zelf allesbehalve van overtuigd. Zeker al niet omdat hij al geruime tijd out was na zijn fietsongeluk en speelde met ingetapete schouders. Maar ook omdat hij nog maar twee keer opnieuw had gespeeld.

Het deelnemersveld bevatte volgens hem tal van andere kandidaten voor de podiumplaatsen. Zo was onder andere zijn grootste concurrent doorheen het jaar Kim Willems van de partij. Ook Ali Parsai, die in Robin’s reeks in VTTL het individuele klassement per overwinning won. Of Martijn Hendrickx die al enkele knappe prestaties in de F-reeks had neergezet en ga zo maar door. 

Nochtans begon Robin sterk in zijn poule en gaf geen enkele set prijs in vijf wedstrijden... zichtbaar genietend dat hij opnieuw kon spelen, de pijn vergetend. Vanwege een deelnemersveld van 12 spelers zouden de nummers één van elke poule vrijgesteld worden van een kwartfinale. Zo ging Robin dus meteen door naar de halve finale. Die speelde hij tegen Chris Scheldeman, die in zijn poule de favorieten Kim en Ali verslagen had met respectievelijk 3-1 en 3-0. In de kwartfinale kon Robin het spel van Chris goed in de gaten houden en dat hielp want in de halve finale had Robin zijn tactiek klaar en die bleek te werken. Robin won uiteindelijk zelfs vlot met 3-0.

Een tweede Balderse finaleplaats dus die dag. Daarin kwam Robin uit tegen Martijn Hendrickx. Robin won set één en twee overtuigend en leek simpel af te stevenen op de eindoverwinning. Maar Martijn zou Martijn niet zijn als hij zich zo snel gewonnen zou geven. Na enkele gouden tips van zijn coach trok Martijn set drie en vier naar zich toe. Hij zat helemaal opnieuw in de wedstrijd en ook mentaal had hij op dat moment het voordeel. Robin herpakte zich en nam meteen het voortouw in de laatste set en liep uit tot 6-1. Maar Martijn vocht terug!

Bij 8-6 sloeg Robin een bijna onhaalbare bal nog verrassend terug en stond zo 9-6 en net erna 10-6 voor. Maar opnieuw kwam Martijn terug tot 10-9. En net dan snoepte Robin even de goden af van het voetbal en de pingponggoden gaven hem een netbal cadeau op het juiste moment. De winst dus in een spannende finale en zo een tweede keer eremetaal, na Lynn, voor onze club! 

Forums: