Balder A wint Beker van Antwerpen!

Onze hoogste ploeg in het Sporta-verbond, Balder A, heeft de Beker van Antwerpen gewonnen (foto Sporta). Kapitein Wim Janssen legt voor onze website uit hoe dat gelukt is. <--break->

Het eerste seizoen -sinds mensenheugenis, oftewel sinds de online jaartelling- dat Balder A zich inschrijft voor de Sporta 'Beker van Antwerpen' is het meteen gelukt om te winnen. Na 7 speelrondes (startende met een 1/64 finale) mag Balder A zich kampioen kronen van de Beker van Antwerpen! Deze Sporta-bekerwedstrijd wordt gespeeld met voorgift en wordt nog met de 'oude' puntentelling gespeeld. Voor diegenen die zich de tijd van toen niet meer herinneren: dit is met 5 opslagbeurten, tot 21 punten en 2 winnende sets. 

Met (veel) voorgift spelen is niet steeds evident. Dankzij de stalen zenuwen, het gezonde vertrouwen en de technische houvast ;-) trokken Joeri, Gie, Dominique, Peter en Wim steeds aan het langste eind, met de uiterst welkome hulp van Robin en Stanny. Naarmate de finale naderde, werd het steeds duidelijker dat we een grote kans hadden. De nipte 5-4 winst in de achtste finale tegen Rupel B en 5-3 winst in de halve finale tegen een beresterk Orka A zorgden voor een rotsvast vertrouwen. De finale werd dan ook met 5-0 gewonnen van Tecemo D. We mogen ons terecht de Sporta-Beker kampioen 2017-2018 noemen! 

door Wim Janssen

 

 

Forums: