Broers Van Baekel winnen beiden hun reeks in het federaal jeugdtornooi

Op 1 september deden zowel Jonas als Matthias Van Baekel mee aan het federaal jeugdtornooi in Borsbeek. Beiden lieten knappe dingen zien én wonnen. 

Jonas (D4) deed mee in de E2-D4 reeks en werd gecoacht door Benten Desormeaux die momenteel een trainerscursus volgt.

In totaal waren er in de reeks van Jonas 8 spelers dus werden ze opgedeeld in twee poules van vier. Jonas won hierin twee van zijn drie wedstrijden. Een 3-2 zege tegen een D6, winst tegen een E0 met 3-0 en een verlies van een D4 met 1-3. Jonas stootte dus door naar de kwartfinale die hij overtuigend won van Rob Van Woensel (E0-Tecemo). Ook in de halve finale is de winst voor Jonas: 3-1 tegen Romme Reyns van Zwijndrecht. 

De finale tenslotte bleek een ware thriller wanneer Jonas bij een 2-2 setstand en 9-9 een touchbal tegen krijgt en 9-10 achter komt. Jonas draaide gelukkig meteen de knop om en maakte knap de drie daarop volgende punten en won zo in een belle met 12-10. 

Matthias stond met maar liefst 21 spelers ingeschreven bij de U14. Ze werden opgedeeld in drie poules van zeven spelers. Matthias won alle matchen in z’n poule en moest hierdoor geen kwartfinale spelen. In de halve finale kwam hij een bekend gezicht en frequent deelnemer aan onze zomerbeker tegen: Max Thys uit Heikant. De match eindigde in een spannende vijfsetter in het voordeel van onze Matthias! Jammer wel voor die sympathieke Max. Zo ging Matthias met vertrouwen de finale in en won deze dan ook met verve: 3-0 tegen Lenn De Kinder van Zwijndrecht. Matthias werd gecoacht door Karl Wijnen en heeft zijn raad goed opgevolgd en steeds het hoofd koel gehouden.

door RF

Forums: