A-ploeg pakt meteen uit op eerste speeldag: 14-2

De A-ploeg van Dylan Berlaar heeft de eerste speeldag meteen laten zien dat er weer een mooi seizoen zit aan te komen: het werd 14-2 tegen Braine l'Alleud, met dank aan Joske, onze nieuwe Nederlander en twee rotsen in de branding. 

Onze A-ploeg in Eerste nationale ziet er dit seizoen iets anders uit dan vorig jaar. Aangezien dubbele aansluiting vanaf dit jaar niet meer kan in eerste nationale, heeft Jochem De Hoop er voor gekozen om in de Nederlandse competitie te spelen. Margo Degraef vertrekt binnenkort dan weer op Erasmus (om veel pizza te eten) en zal daarom competitie spelen in Italië en Frankrijk. 

Dit betekende dat de A-ploeg op zoek moest naar een nieuwe speler. Die hebben we (opnieuw) gevonden in Nederland. Ruan Greyling, een jonge speler die al onmiddellijk zijn waarde heeft getoond. Hij begon wat zenuwachtig aan de avond, maar kwam daarna toch op dreef. Hij won dan ook knap 2 van de 4 wedstrijden. Wellicht had er meer in gezeten want het was twee keer heel nipt, maar dat komt er de volgende weken zeker nog van. Onze Engelse Josh Bennet (nog steeds Joske voor de vrienden) kende en vlotte start, had weinig moeite met de tegenstanders en won 4 wedstrijden. 

Deze week start hij ook aan de Universiteit waar hij zijn studies zal combineren met tafeltennis. Dat belooft...

Jules D'hollander bewees nogmaals hoe sterk hij voor de dag kan komen en verloor slechts één set. Ook hier kunnen we dus 4 overwinningen noteren. 

De 'ancien' van de ploeg, Lauren Enghien, vond het nodig om de avond wat te rekken. Hij speelde 4 spannende wedstrijden (3 belles) die hij allemaal naar zich toe heeft kunnen trekken. Hij kan het nog. De spierpijn de dag nadien is helaas wat minder.

Een goede start voor de A-ploeg dus. Dat werd uiteraard gevierd met een lekker fris pintje en pizza. 

Vincent Van Hoven genoot nog van zijn vakantie in Portugal en zien we volgende week de competitie aanvatten. Op naar het verre Minerois. To be continued...

Dylan Berlaar B kon in Landelijke ook een knap resultaat neerzetten door het sterke Sven Salamander met 9-7 te verslaan. Ruben Vleugels speelde ijzersterk en knokte zich naar vier winstmatchen. Bert Provoost won er knap drie. Nieuweling Wim Evens en (ondertussen ook al ancien) Joeri Huyskens zorgden voor de beslissende punten door er elk één te winnen. 

door Sylvie Ots

Forums: