Maar één ploeg in gevarenzone, wel een paar teams aan de kop

Het seizoen is enkele weken bezig. Maar hoe doen onze ploegen het? "Goed", is de korte samenvatting. Wie meer wil weten, kan hieronder wat meer lezen. 

De A-ploeg in Eerste Nationale staat na drie keer winst en één nederlaag op de vijfde plaats. Nieuwkomer Ruan Greyling is ondertussen geïntegreerd in de ploeg en trekt goed zijn streng. De B-ploeg in Landelijke staat in de middenmoot na twee overwinningen en een gelijkspel. Kopman Ruben Vleugels geeft zijn ploeg -jawel- vleugels, want hij won al 11 van zijn 12 wedstrijden. 

De C-ploeg staat aan kop in tweede provinciale. Volgende week wacht een topmatch tegen co-leider Turnhout. De jonge D-ploeg in diezelfde reeks staat ergens in het midden van het pak en mag terugblikken op een degelijke start. De E-ploeg in derde provinciale kon nog maar één keer winnen, maar lijkt wel gewapend om dat aantal nog wat op te drijven. De F-ploeg in vierde heeft dan weer iemand in de rangen die vooralsnog ongeslagen is. Dat mag nog een tijdje zo blijven, Kris Van Houdt. Ook de ploeg zelf won al alles, met een vier op vier als resultaat. 

De G-ploeg in vierde provinciale staat voorlopig vijfde. H en I in vijfde en zesde provinciale doen het bijzonder goed: de ploeg van Walter Verrijckt en Co staan tweede en de ploeg van Joël Van der Weyen staat zelfs op kop. Die laatste speler kan tot hiertoe ook een perfect rapport voorleggen met 16/16. 

Ons damesteam in Tweede Nationale wordt ook dit seizoen getrokken door Isabel Devos. Zij won 11 op 12 wedsrijden en zorgde er zo voor dat de ploeg zich kan handhaven op de zesde plaats. 

In het Sporta-verbond staan de eerste vier ploegen van Balder midden in het pak. Ze lijken af te stevenen op een zorgeloos seizoen. Stanny Britting is de individuele uitschieter: hij mag voorlopig pronken met een twaalf op twaalf. Balder E in tiende moet wel een beetje opletten, want het staat voorlopig op de voorlaatste plaats. 

Ook de jeugd is aan de competitie begonnen. A (2e), B (4e), C (5e), D (5e) en E (3e) trekken hun streng. Jonas Van Baekel en Lars Abel hebben voorlopig het hoogste percentage (88 procent). Ook de min-twaalfjarigen doen het goed: zij staan voorlopig derde. Volhouden heren, dames, jongens en meisjes!

Forums: